Plaatsingsdatum: woensdag, 01 augustus 2018


Muziek in de Afzakkerij op zondag

Ook in de zomermaand augustus zijn op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuurcafe De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd, vaak swingende muziek waarop gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 12 augustus Bluesrock van Uncle Jimmy

Stand up and SHOUT! Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Uncle Jimmy de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen. De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de chick on bass, flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo’s die een overheerlijke rock-’n-roll sound achterlaten. Geen nummer te hard, geen lijn te fel; Uncle Jimmy stopt de rockende jaren ’70 in een nieuw jasje.

​Na een droomdebuut bij 3FM en het uitbrengen van het minialbum ‘Stand up and shout’ in 2014, mocht een nieuwe reeks optredens niet uitblijven. De jonge bluesrockformatie liet zich in 2015 o.a. zien op Amsterdam Kookt en het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Ook 2016 bood weer nieuwe kansen voor de band: O.a. Winston Kingdom, Amsterdam Kookt, Almere Kookt, de Hoornse Stadsfeesten en Radio Veronica, Countdown Cafe stonden op het programma en in het najaar van 2016 waren zij het voorprogramma van de Australische Hammondtoetsenist Lachy Doley in Manifesto Hoorn.

Zo veel mogelijk spelen is het belangrijkste doel. Waar Uncle Jimmy’s  bluesrock begon in Noord-Holland, reikt de muziek nu al over onze  landsgrenzen: in maart 2016 startte een heuse tour door Duitsland,  waarmee de band speelde in de Lindenbrauerei, Unna en in Zwick,  Lüneburg. Door beiden locaties waren zij voor in het najaar van 2016 weer teruggevraagd om te spelen.

Zondag 19 augustus – Dean and the Moonboys Rock’nRoll

Als er één band is die Rock ‘n’ Roll nieuw leven inblaast is het Dean and the Moonboys. Een gemiddelde leeftijd van 18 jaar houdt hen niet tegen de energie en gedrevenheid te brengen als in de jaren ’50. Driestemmig rocken ze liedjes van Elvis, Chuck Berry en andere legendes. De frontlinie bestaat uit drie totaal verschillende karakters die elkaar afwisselen tussen lead en koortjes terwijl ze elkaars gitaarsolo overpakken. Dit is showmanship op zijn top, te gek voor jong en oud.

Ze worden versterkt door een ongelooflijke bassist en drummer Eva. Jazeker, deze jonge vrouwelijke drummer zorgt ervoor dat Dean and the Moonboys nog net ietsjes harder werken. Na jarenlang op verschillende festivals en podia te hebben gespeeld maken zij zich klaar voor een nationale tour; de ideale kans om ze binnen korte tijd voor een redelijke prijs te boeken. Ze hebben een maximale speeltijd van 120 min en zorgen voor een eigen backline. Een PA-systeem is mogelijk in overleg. Come to meet Dean and the Moonboys and put Rock ‘n’ Roll first!

Zondag 26 augustus OVERZEE, opzwepend, ontroerend, inspirerend…

De Eindhovense band OVERZEE speelt eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers.

De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen. De indringende chansons worden afgewisseld met luchtige, opzwepende instrumentale nummers.

De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >