Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Muziek in de Afzakkerij op zondag

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Vaak klinkt er swingende muziek waarop gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 16 december Harvest Moon (Rock/Pop/blues)

De naam Harvest Moon verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek, in beginsel, vandaan komt. Dit legendarische album van Neil Young mag dan het vertrekpunt zijn geweest maar de band Harvest Moon is, sinds haar ontstaan in 1992 in Son en Breugel, onder de rook van Eindhoven, stevig doorgegroeid. Veel muziek geluisterd, veel gespeeld en al het goede hebben zij onderweg samengebundeld in Harvest Moon’s muzikale identiteit. Van intrigerende spacey popsongs, dansbare blues rock en indrukwekkende, verstilde ballads tot swingende instrumental-surf. Harvest Moon trekt op plaat, en live, alle registers van hun muzikale lenigheid open.

In twee achtereenvolgende edities (2015 en 2016 ) van het ‘International Pop Overthrow’ festival, heeft de zeskoppige band maar liefst zes maal in de legendarische Cavern Club & Pub in Liverpool mogen optreden. Daar waar voor iedere jaargang twee optredens gepland waren, heeft de band zoveel indruk gemaakt op de organisatie (tussen 140 andere bands) dat zij beide jaren gevraagd werden een extra optreden te verzorgen. Een eer om het publiek te zien genieten en losgaan, op de plek waar The Beatles in de sixties (en later bijna alle groten der aarde) furore hebben gemaakt. In 2017 werd een album “Whiskers and the brains” opgenomen en geproduceerd door de underground held Henk Koorn (Hallo Venray) in den Haag. Dit album is ook op vinyl uitgebracht.

Zondag 23 december Moodsband plays Pink Floyd

Sfeervol optreden voor Kerst! Moodsband is een band uit Noord-Holland (Purmerend en omgeving) die de sfeer van een live-registratie van de legendarische band Pink Floyd weet neer te leggen in een adembenemend optreden. Eind 2014 zijn ze een project gestart met als doel om het wereldberoemde Pink Floyd album ‘Dark side of the Moon’ te kunnen uitvoeren.

Inmiddels staan ook nummers als ‘Shine on you cray diamond’, ‘Wish you were here’,‘ Hey you’, ‘Comfortably numb’, ‘Another brick in the Wall’ en ‘Sorrow’ staan nu op hun setlist. De band wordt gevormd door Peter van Dijk sologitaar, de gebroeders Visser(Harold Drums/ Marcel toetsen), player on the bass Marco Riessen, Rene van Erp op slaggitaar, tenorsax/percussie en zang Joost van der Wal, leadsinger Clemens Roosendaal en de zangeressen Ilone Kops en Danielle van Zelst zetten zich voor meer dan 100 procent in om dit mogelijk te maken. De projectie wordt verzorgd door Piet Nieuwenhuizen.

 

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >