Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Theater Aftershows in december

Na afloop van enkele theatervoorstellingen in De Blauwe Kei, zijn er in cultuurcafe De Afzakkerij leuke muziekoptreden. Aanvang is 22.15 uur en alle optredens zijn gratis te bezoeken. Leuk om nog even na te genieten van een avondje-uit theater, of gewoon dat het gezellig is en alleszins de moeite van een bezoek waard.

Vrijdag 7 december – Jan de Bruijn, gitarist, singer-songwriter

Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan veertig jaar uit het hoofd en uit het hart. In de jaren tachtig leidt hij The Crew, de rhythm & blues band waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit.

Begin jaren negentig start Jan een nieuwe band, The Gonnabee’z, opnieuw een Vlaams-Nederlandse combinatie en opnieuw met zwager Pieter van Bogaert op de toetsen. Maar nu met veel meer eigen werk. De nummers zijn steviger dan men van hem gewend is. Vooral in de ballads toont Jan zijn vermogens als songwriter.

In 2013 brengt Jan voor het eerst het langverwachte soloalbum uit. The Long Way Home wordt breed omarmd als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”. Drie jaar later komt de opvolger Bittersweet. Insiders die al enkele opnames konden horen, slaan dit album nog hoger aan.

Het jarenlang spelen met anderen bracht Jan tijdens vele concerten en tournees in tal van landen, zoals Belgie, Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Malta, Zuid-Afrika en de Caraïben. Deze enorme, brede, internationale werkervaring heeft absoluut bijgedragen aan de unieke, muzikale ontwikkeling van Jan als gitarist, zanger en songwriter.

http://www.jandebruijn.com/bio_nl.php

Zaterdag 29 december Eric van Dijsseldonk (rootsy pop)

Eric van Dijsseldonk is bekend als gitarist van o.a. Erwin Nyhoff, JW Roy en Ricky Koole. Daarnaast is hij actief als zanger en liedjesschrijver.

Begin jaren nul timmert hij aan de weg met zijn band Smalltown Romeos. Onder eigen naam brengt hij daarna drie albums uit met rootsy popsongs, aanvankelijk Engelstalig maar later in het Nederlands. Als songwriter is Dijsseldonk beïnvloed door zowel Engelse als Amerikaanse voorbeelden uit de jaren zestig en zeventig. Hij kent zijn klassiekers, en weet bovendien hoe hij een pakkende popsong moet schrijven. De Nederlandse teksten maken zijn liedjes persoonlijk, herkenbaar en direct.

Begin 2018 verscheen zijn nieuwe EP met de titel ‘45’. Vijf liedjes uit het leven van een veertiger, melancholisch met een glimlach. Opgenomen met en geproduceerd door Gabriël Peeters.

https://www.dijsseldonk.nl/

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >