Expositie Aan het Licht

Tot 20 oktober is in de Wiebenga silo op CHV Noordkade een een  expositie te bewonderen met installaties, projecties en schilderingen van Jacqueline Hanssen, Yvette Ahsmann en Marlies van Zeben. De toegang is gratis.

In de Wiebenga-silo (1914) wordt 3-dimensionaal werk in papier, leer, hout, ijzer en textiel getoond. Deze ruwe, donkere en koele omgeving vormt bij uitstek een inspirerende en verrassende locatie voor de installaties en schilderingen.

‍Yvette Ahsmann, Jacqueline Hanssen en Marlies van Zeben; 3 kunstenaars die ieder hun eigen werk maken en soms samenkomen in een project. Zij zijn gewend om een samenhang te zoeken tussen hun heel diverse werk. Zo kunnen er nieuwe verhalen en verrassende verbintenissen ontstaan.

‍Yvette Ahsmann brengt met haar expressieve papieren mensfiguren en koppen de donkere kant, dat wat er niet mag zijn, aan het licht. Zij noemt deze installaties ‘spiegels van oprechtheid’.

‍Jacqueline Hanssen maakt grote inkttekeningen en bouwt interactieve installaties. Ze stelt daarbij op fabelachtige wijze sociaal maatschappelijke kwesties en haar bezorgdheid voor de toekomst aan de orde. 

‍Marlies van Zeben brengt in haar nieuwste werk in papier en leer haar jeugd tot leven. Haar eendimensionale figuren als onbeschreven blad roepen herinneringen op en beelden van kwetsbaarheid, vervreemding, dromen en geborgenheid. 

‘Aan het Licht’ is een boeiende tentoonstelling met bijzondere accenten; over licht en schaduw, over buiten- en binnenkant, realiteit en droom.  Geopend van ma t/m vrijdag van 10.30-21.00 uur, zaterdag 12.00-18.00 uur en zondag 14.00-18.00 uur.