GEVESTIGD OP NOORDKADE: BigBand Formidable

BBF, een allround Bigband orkest

In Veghel kent u BBF al enkele jaren als krachtig allround Bigband orkest onder leiding van Marc van Kessel, dat is in staat is om zichzelf in slechts enkele weken vast te bijten in de arrangementen van het muzikale project.

BBF is opgericht in 2002, toen de Veghelse carnavalsvereniging CV de Kuussegatters een live-orkest zocht voor haar jaarlijkse Hofzittingsavonden om hun locale artiesten met een vet stukje muziek te kunnen begeleiden. Marc van Kessel, toendertijd dirigent van harmonie Frisselstein, heeft een pool van muzikanten geselecteerd om dit Bigband orkest te realiseren. Een aantal jaren later is het Bigband orkest BBF zelfstandig geworden en heeft zich losgekoppeld van de harmonie, maar de naam BBF is gebleven.

Repertoire
BBF houdt zich niet vast aan 1 repertoire. Door het jaar heen hoor je de verschillende repertoire-stijlen. Van top40 tot jazz, en van carnavalskrakers tot kerstmuziek. En dat alles in een bigbandsound, waardoor de oren van het publiek iedere keer weer worden verrast.

Zo verzorgt BBF de muzikale omlijsting van de Heerenzitting Uden-Veghel. En niet onverdienstelijk heeft BBF hierbij grote namen muzikaal mogen begeleiden, zoals Romy Montero, Brigitte Nijman, Frans Bauer,  Samatha Steenwijk en CB Milton.

Evenementen

Als Noordkade huisorkest komen de BBF muzikanten graag 2-wekelijks repeteren op dit sfeervol ingerichte industriële evenemententerrein. En jaarlijks neemt BBF een grote artiest mee om het publiek een gezellige muzikale avond te bezorgen tijdens het Noordkade festival of Fabriek Magnifique.

BBF & the Triolettes

Verder heeft BBF (BigBand Formidable) een leuke samenwerking met de Triolettes. Muzikaal versterken de Triolettes en BBF elkaar. De charmante dames van Triolettes en “knappe mannen” van BBF weten iedere keer weer het publiek muzikaal te entertainen door de perfecte close-harmony stemmen te combineren met de strakke Bigbandsound. Al meerdere malen heeft deze samenwerking geleid tot een muzikaal hoogstandje. De meest bijzondere avond is toch wel het Victory-dinner waarbij de WOII oorlogsveteranen worden geëerd.

Nog een hoogtepunt in het jaar zijn de BBF kerstconcerten in het theater. In een 1,5 uur durende kerstshow verteld BBF het kerstverhaal. En natuurlijk mogen ook hier de Triolettes niet ontbreken.

BBF & carnaval

Met carnaval wordt BBF omgedoopt tot Bier, Bratwurst und Festivalkapel. Zak eens lekker door met BBF. In een stampvolle zaal wordt op de donderdag vooraf aan carnaval de Koekbouw omgetoverd tot een carnavalsbunker, waarbij ruim 1200 carnavalsvierders helemaal los gaan op deutsche schlagers en ouderwets gezellige carnavalskrakers.

Een muzikale uitdaging

BBF probeert zich gedurende ieder project weer uit te dagen om de hoogste muzikale lat te halen. Zowel met landelijk bekende als met locale talenten weet BBF (Bigband & Friends) iedere keer weer een muzikaal hoogtepunt te bereiken.

Bent u er de volgende keer ook bij? Wordt vriend op facebook (https://www.facebook.com/BBFmusic)  en we houden u op de hoogte van een volgend muzikaal evenement.

Een muzikale groet van BBF

video