GEVESTIGD OP NOORDKADE: SIEMei Museum

SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierijstad)

SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij) toont in haar museum uiteenlopende voorbeelden van die industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen,  gereedschappen en een lintzaagmachine. Daarnaast zijn er regelmatig wisselcollecties te zien.

Vrijwilligers
In de eigen werkplaats en smederij aan de Noordkade in Veghel knappen de vrijwilligers van SIEMei oude machines en materialen op. Daarnaast is SIEMei actief betrokken bij  projecten in de openbare ruimte zoals het opknappen van het Heilig Hartplein en de renovatie van de spoorwegovergang aan de Vorstenbosscheweg in Veghel. Ook de restauratie van de voormalige Bossche Stationsklok die inmiddels de ingang van de Proeffabriek in Veghel siert, is uitgevoerd door vrijwilligers van SIEMei.

Benieuwd? Bezoek museum SIEMei of reserveer een rondleiding met gids door het museum en / of over de Noordkade. Daarnaast zorgt het industriële karakter van het terrein en de gebouwen voor de perfecte entourage voor een foto- of videoreportage.  Lees alle informatie over openingstijden, reserveren en prijzen op www.siemei.nl

Sfeer

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: geopend op afspraak
Zaterdag: geopend van 09.00 – 12.00 uur
Zondag: gesloten

SIEMei
Verlengde Noordkade 8
5462 EH Veghel

T: 06 102 526 31
M: info@siemei.nl
W: www.siemei.nl

video