Plaatsingsdatum: dinsdag, 04 september 2018


Basisschoolkinderen zingen voor Koningin!

Op maandag 10 september brengt Koningin Máxima een bezoek aan CHV Noordkade ter ere van het 100 jarig bestaan van de Noordkade en voor de officiële opening van Theater De Blauwe Kei. Ook alle kunstonderwijs activiteiten van Phoenix Cultuur en CHV Academy, Circle of Talent krijgen tijdens het bezoek haar aandacht.

Als zij arriveert op CHV Noordkade zingt een groot CHV Academy kinderkoor, van maar liefst 160 kinderen van de basisscholen De Heijcant uit Schijndel en ’t Ven in Veghel, een mooi welkomstlied. Vervolgens krijgt de koningin een rondleiding door de werkplaatsen van Phoenix Cultuur waar cursisten en leerlingen aan het werk zijn en les krijgen op het gebied van beeldende kunst, dans, theater en muziek.

Phoenix Cultuur is hét centrum voor kunstonderwijs in Meierijstad. CHV Academy, Circle of Talent is onderdeel van Phoenix Cultuur en een coöperatie van onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs. In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen van Breedtekunst (primair en voortgezet onderwijs), via Talentklassen in de vrije tijd, naar Topkunst. Komend schooljaar krijgen, dankzij deze coöperatie, maar liefst 137 klassen verspreid over 34 scholen in heel Meierijstad wekelijks een kunstles van een CHV Academy docent.

Meer informatie: www.chvacademy.nl, info@phoenixcultuur.nl of 0413-782010.

 

 

 

 

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >