Plaatsingsdatum: vrijdag, 25 oktober 2019


Beeldhouwen en boetseren: creëren in steen, hout of klei

Oefenen met je ruimtelijk inzicht, je laten inspireren door geweldige kunst, je kennis verder ontwikkelen en verdiepen, ‘lekker’ hakken, schuren en vijlen en bovenal bijzondere beelden maken in steen, hout of met klei. Bij Phoenix Cultuur kunnen beginners en gevorderden wekelijks hun hart ophalen tijdens de cursus beeldhouwen en boetseren, op de CHV Noordkade in Veghel.

Instromen bij de jaarcursus 
Elke maandagochtend verzorgt professioneel beeldhouwer en docente Caroline Teesing de cursus ‘Beeldhouwen en boetseren’ voor volwassenen. Van 09.30 uur tot 12.00 uur werken zowel beginnende alsook gevorderde beeldhouwers aan hun eigen creaties uit steen, hout of klei. De jaarcursus is geschikt voor iedereen die beelden wil maken, ongeacht niveau of leeftijd. In overleg met Caroline kiest elke cursist een materiaal en gaat aan de hand van een opdracht of eigen ideeën en wensen aan de slag. Caroline begeleidt de cursisten en geeft hen de keuze om in opklimmende moeilijkheidsgraad te werken, en zodoende stap voor stap te leren. Ook de gezamenlijke werkbesprekingen en een excursie naar een museum of beeldentuin zijn inspirerend en onderdeel van de jaarcursus. Hoewel de cursus al van start is gegaan, kunnen geïnteresseerden nog steeds instromen. Een gratis proefles vooraf is ook altijd mogelijk bij een jaarcursus.

 

Kennismaken met beeldhouwen & boetseren
Vanaf vrijdag 25 oktober start Caroline Teesing met een korte, ‘ intensieve’ cursus beeldhouwen in steen, hout of boetseren, bestaande uit twee lesblokken van ieder vijf bijeenkomsten. Speciaal voor de gemotiveerde beginners en gevorderden, die langere tijd aan één stuk door bezig willen zijn met beeldhouwen, en zich niet wekelijks vast willen leggen. Beginners maken tijdens deze cursus kennis met het beeldhouwen en ontwikkelen een goede techniek om tot een driedimensionaal beeld in steen, hout of klei te komen. Gevorderden krijgen de mogelijkheid hun kennis verder te ontwikkelen en verdiepen. Beginners en gevorderden werken naast elkaar, om elkaar te inspireren en kennis en ideeën uit te wisselen.

Caroline Teesing
Inmiddels is Caroline alweer een jaar werkzaam als docente bij Phoenix Cultuur. Ze heeft daarnaast al  jarenlange ervaring als docent op het UCK in Utrecht, de Wiele in Geldrop, de Campo dell’ Altissimo in Italië en in haar eigen atelier in Eindhoven. Al van jongs af aan is ze gefascineerd door het beeldhouwen en als jong volwassene vertrok ze naar Italië om de wereld van het marmer te ontdekken. Caroline: “Het mooie van mijn vak is dat het zich met de jaren alleen maar meer verdiept en je nooit uitgeleerd raakt. En, hoe leuk is het om mijn opgedane kennis te delen met andere geïnteresseerden?”

 

Ga voor meer informatie, het aanvragen van een gratis proefles en inschrijven voor de jaarcursus of korte cursus naar www.phoenixcultuur.nl of bel tel. 0413-782010.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >