Plaatsingsdatum: maandag, 18 juli 2016


Bigband BBF featuring CB Milton

Fabriek Magnifique Buitenpodium Noordkade zaterdag 23 juli om 22.00 uur

Bigbandorkest BBF is samen met rapper en zanger CB Milton een van de hoofdacts van het festival Fabriek Magnifique in Veghel. CB Milton brengt samen met BBF een ode aan de muzikale groten der aarde. Een programma met muziek van o.a. Frank Sinatra, James Brown, Michael Jackson en Amy Whinehouse.

BBF behoeft nauwelijks introductie. BBF heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een krachtig allround Bigband orkest. BBF bestaat uit een orkest met enthousiaste gemotiveerde muzikanten onder leiding van Marc van Kessel die graag zichzelf uitdagen om de hoogste lat te raken. Inmiddels heeft BBF een indrukwekkend lijstje van artiesten opgebouwd die zij mochten begeleiden, waaronder Frans Bauer, Johnny Rosenberg, Alain Clark en vele anderen. Maar ook zonder artiesten is BBF zeer goed in staat haar publiek te vermaken met verschillende genres muziek die allen in een blazersjasje zijn gegoten. BBF is een echt projectorkest, dat zichzelf enkele weken voor een optreden helemaal vastbijt in de arrangementen die in het volgende project gespeeld gaan worden.

Clarence Milton Bekker of Clarence Bekker, ook bekend onder het pseudoniem CB Milton (Suriname, 11 april 1968), is een Nederlands zanger en rapper uit de tweede generatie eurodance. Hij is vooral bekend van zijn hits Send me an angel en It’s a loving thing. Op zesjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie van Suriname naar Rotterdam. In 1985 nam hij deel aan de Soundmixshow met het nummer Do what you do van Jermaine Jackson. Hij werd daarmee derde in een voorronde. Twee jaar later ging hij zingen in The Swinging Soul Machine, waarin hij het jongste lid was. De eerste solo single Send me an angel werd meteen een hit in Nederland en Vlaanderen. Ook de andere vier singles die van zijn debuutalbum It’s my loving thing verschenen, haalden de hit- of tipparade. In 1999 werd Milton genomineerd voor een TMF Award voor Beste binnenlandse zanger, maar die eer ging uiteindelijk naar Marco Borsato.

Anno 2007 zong hij in het in Barcelona opgerichte multiculturele project 08001 onder zijn eigen naam Clarence Bekker. Op het in 2007 uitgebrachte album Vorágine van deze 40-koppige groep zong hij het nummer Jungle, met een muzikale mengeling van rock en wereldmuziek. In 2008 was hij de zanger in het nummer Shine on me van dj Tikaro. Sinds 2009 is hij vaste zanger bij het project Playing for Change.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >