Plaatsingsdatum: woensdag, 28 februari 2018


BLAUWE KEI ZOEKT BOER

Theater De Blauwe Kei is gevestigd op CHV Noordkade, de plek waar ooit de grootste mengvoederfabriek in Europa stond. Het boerenleven hoort bij Meierijstad, maar dus ook een beetje bij De Blauwe Kei. Helemaal bij de jeugdvoorstelling Fien & Teun op zondag 1 april. Daarom is De Blauwe Kei op zoek naar een boer uit de regio!

De Blauwe Kei heeft namelijk een heuse kinderboerderij gewonnen van de productie van Fien & Teun en dat gaan we uitgebreid vieren. Alle kinderen die naar de Fien & Teun komen zijn uiteraard van harte welkom in de kinderboerdeij, maar we willen ze ook graag iets leren…  Om alle vragen die de kinderen hebben over het boerenleven te kunnen beantwoorden is De Blauwe Kei op zoek naar een boer uit de regio. Hij of zij zal op zondag 1 april ook aanwezig zijn bij de kinderboerderij.

Dus bent u of kent u een boer uit de gemeente Meijerijstad die heel graag vragen van kinderen over zijn of haar prachtige beroep wil beantwoorden en op zondag 1 april in De Blauwe Kei (op de kinderboerderij) aanwezig kan zijn, geef u dan voor 14 maart op via info@blauwekei.nl o.v.v. Blauwe Kei zoekt boer!

In de voorstelling van Fien & Teun kunnen kinderen alles leren over de boerderij en het boerenleven. De CHV Noordkade sluit daar perfect op aan. De geschiedenis van de oude mengvoederfabriek is nog te zien in de oude silo’s op het terrein, de voederzakken en de oude machines. Ook museum Siemei geeft een aardig beeld van de (boeren)bedrijvigheid op deze plek.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >