Plaatsingsdatum: dinsdag, 30 oktober 2018


Showdans & Mix Klassiek/Modern

Phoenix Cultuur start met twee nieuwe korte cursussen voor jeugd

Vanaf woensdag 7 november start de dansafdeling van Phoenix Cultuur met twee splinternieuwe korte cursussen Show/Musicaldans 10+ en 14+ en Mix Klassiek/Modern 18+. Onder leiding van dansdocente Romy Rademakers maken meiden en jongens in drie lessen kennis met één van deze te gekke dansstijlen.

Show/musicaldans 10+ en 14+
Kids die graag in de spotlights te staan en niet bang zijn om voor een publiek op te treden, is de proeverij show/musicaldans een leuke uitdaging. In deze korte cursus van drie lessen leren ze verschillende, stoere, vrolijke en strakke jazzmoves en swingende choreografieën. Ze werken aan hun danstechniek, uitstraling en hun zelfvertrouwen. Uiteraard staat dansplezier altijd voorop!

Mix klassiek/modern 18+
Klassiek ballet of toch moderne dans? Lastig kiezen? Echt niet! Want tijdens de korte cursus Mix klassiek/modern komen beide dansstijlen aan bod! Jongeren vanaf 18 jaar maken in drie lessen kennis met de basistechniek van klassiek, die afgewisseld wordt met verschillende moderne danscombinaties. Er wordt gewerkt aan hun zelfvertrouwen, bewustwording van hun lichaamshouding, coördinatie, souplesse en muzikaliteit. Een toegankelijke cursus waarbij ook het dansplezier voorop staat.

Romy Rademakers
Romy Rademakers start deze maand als nieuwe dansdocente bij Phoenix Cultuur. Romy is zelfstandig ondernemend dansdocente en geeft les in verschillende stijlen aan diverse leeftijden. Van klassiek ballet, modern, jazz en urban tot kinderdans en bodybalance. Naast haar werk als dansdocente danst en straalt ze zelf ook nog steeds graag op het podium. Afgelopen schooljaar studeerde ze af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze zich aan de Academie voor Danseducatie verder ontwikkeld heeft op het gebied van danstechiek- en didactiek.

De korte cursussen Show/musicaldans 10+ en 14+ en Mix Klassiek/modern starten alledrie op woensdag 7 november om resp. 16.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur, op de CHV Noordkade in Veghel. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.phoenixcultuur of bel 0413-782010.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >