Plaatsingsdatum: vrijdag, 01 maart 2019


Darkest Hour van Winston Churchill

Op maandag 4 maart is de film Darkest Hour te zien in Theater De Blauwe Kei. De film is een historisch drama over het leven van Winston Churchill. De film start om 20.15 uur in de Grote Zaal van Theater De Blauwe Kei.

Darkest Hour gaat over de zware beproevingen van Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een paar dagen nadat hij premier is geworden van Groot- Brittannië, moet hij een moeilijke keuze maken. Wil hij met Nazi Duitsland onderhandelen, of vecht hij voor de vrijheid van zijn natie? Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen, krijgt Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien keert zijn eigen politieke partij hem de rug toe.  Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen. Gary Oldman won een Oscar, Bafta en een Golden Globe voor zijn rol van Winston Churchill.

“De vlijmscherpe dialogen zijn een genot en het uitstekende acteerwerk maakt van Darkest Hour een meeslepende film” (Volkskrant).

“Gary Oldman is magistraal als de belangrijkste Britse politicus van de afgelopen decennia. Churchill gespeeld met het vakmanschap van Oldman fascineert, ontroert en is volledig geloofwaardig.” (8weekly.nl)

Kaarten voor Darkest Hour op maandag 4 maart kosten €8,25 (inclusief drankje). Kijk op www.blauwekei.nl voor meer informatie.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >