Plaatsingsdatum: woensdag, 25 september 2019


Derde editie TEDxVeghel heeft thema CHANGE

Op 4 oktober 2019 vindt op de Noordkade in de Blauwe Kei EN in de Koekbouw, de 3e editie van TEDxVeghel plaats. Het thema is CHANGE. Sprekers komen vanuit Nederland en worden uit de gehele wereld ingevlogen. Het totaal aantal sprekers is 18, waaronder maar liefst 6 vrouwen dit keer.

De organisatie zet 4 oktober om 08.00 uur de deuren open. Om daarna precies om 09.00 uur, in de Koekbouw en in de Blauwe Kei te starten. TEDxVeghel wordt tegelijkertijd op deze twee locaties geopend. Het startsein in de Koekbouw, de Nederlandse zaal, wordt ingezet door Herman Molenaar, CFO Vanderlande/Toyota. Wie de opening van TEDxVeghel in theater de Blauwe Kei gaat doen wordt separaat nog bekend gemaakt. De overige 17 sprekers zijn “werelds” en zijn de CHANGE of zijn onderdeel van CHANGE, ergens in de wereld. Negen sprekers vliegen over continenten en oceanen, de andere negen sprekers komen van minder ver. Alle 18 sprekers hebben tijd noch moeite gespaard om op 4 oktober de TED-talk van hun leven te gaan geven.

Nachtmerrie
DE laatste spreker is Wim Faber. Deze spreker heeft geen introductie nodig. Zijn landelijke bekendheid is het gevolg van een nachtmerrie die op 29 september 2017 begon. Op deze bewuste vrijdagavond raakte zijn dochter Anne vermist!  Deze vermissing hield heel Nederland in zijn greep en iedereen hield de adem in. Verschillende scenario’s waren mogelijk en heel Nederland leefde mee met het gezin, de familie en de vrienden en duimden om Anne’s veilige terugkeer. Het allervreselijkste scenario werd echter  waarheid. De dochter, zus, vriendin, collega zou nooit meer thuiskomen. Het verschrikkelijke lot van Anne kwam stapsgewijs aan het licht toen de dader werd geïdentificeerd. Snel daarna werd hij in de boeien geslagen en gearresteerd. Michael P, zoals hij door de media wordt genoemd, werd na hoger beroep tot 28 jaar cel en tbs veroordeeld. Inmiddels zijn we na veel ontluisterende onthullingen en een boek, bijna twee jaar verder.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: https://tedxveghel.com

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >