Plaatsingsdatum: dinsdag, 02 oktober 2018


DJ Sophie Francis strijdt in The Space

Afgelopen maandag, 1 oktober, hadden 10 leerlingen van het Udens college het geluk om te strijden tegen niemand minder dan dj-talent Sophie Francis. Deze leerlingen hadden samen het hoogste bedrag opgehaald voor Dance4Life om lessen te verzorgen in ontwikkelingslanden. Als dank voor de inzamelingsactie mochten de leerlingen afgelopen maandag met Sophie Francis en haar team het gevecht aangaan in de hoogste escape room van de wereld: The Space in Veghel.

Dance4Life strijdt al jaren voor goed onderwijs in landen waar dit niet vanzelfsprekend is. Zeker op het gebied van seksuele educatie lopen deze landen vaak achter, waardoor onveilige seks een snelgroeiend gezondheidsrisico vormt.

Zenuwachtig
Een uur lang opgesloten worden in verschillende ruimtes vol spannende puzzels is sowieso al lastig. Maar als je daarnaast ook nog eens weet dat je het op datzelfde moment opneemt tegen een team vol slimme leerlingen die kosten wat kost de missie eerder willen winnen, zal dat zelfs Sophie Francis een beetje zenuwachtig hebben gemaakt. Terwijl ze toch gewend is om te presteren onder druk.

Uitzondering
Onder andere voor het spelen van deze missie kwam Sophie Francis helemaal terug uit China, waar ze de laatste tijd veel optreedt. Maar voor Dance4life maakt ze graag een uitzondering. “Ik probeer Dance4Life zoveel mogelijk te helpen, omdat ik geloof in het doel waar ze voor strijden. En als ik daarbij ook nog eens The Space mag gaan spelen met al deze enthousiaste leerlingen, is de keuze helemaal snel gemaakt”, aldus de 19-jarige DJ/Producer.

Helemaal leuk
Na exact 5 minuten en 4 seconden op de klok kwamen de leerlingen als eerste naar buiten, waarmee ze direct de winnaars waren van deze spannende dag. “Op deze manier is het goede doel helpen helemaal leuk” aldus een van de leerlingen toen ze enthousiast uit de zwaarbeveiligde raketbasis van The Space kwamen. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Escape Room The Space, Dance4Life & Always Management.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >