Plaatsingsdatum: vrijdag, 12 april 2019


Dodenherdenking 4 mei start op Noordkade

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Dodenherdenking Veghel de jaarlijkse herdenking op 4 mei. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aan te sluiten.  In theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade wordt het binnenprogramma gehouden. Dit jaar is het thema van de voorstelling ‘Burgemeesters in oorlogstijd’. De voorstelling begint om 18.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. U kunt vanaf 18.00 uur binnenlopen.

Na afloop van de voorstelling zal men in stille tocht naar de monumenten lopen. Het Sint Barbaragilde loopt voorop, gevolgd door leerlingen van groep 8 van de Bernadetteschool. U bent van harte uitgenodigd om met elkaar er een indrukwekkende stille tocht van te maken (route: Blauwe Kei aan de kant van de binnenhaven, via de NCB-laan en Hoogstraat naar de monumenten in de Kolonel Johnsonstraat.

Buitenprogramma
Het buitenprogramma start om 20.00 uur met 2 minuten stilte. Namens het gemeentebestuur wordt er een toespraak gehouden. Tijdens koraalmuziek, gespeeld door Muziekvereniging Frisselstein, zullen meerdere kransen worden gelegd. De route van de Stille Tocht is door de verhuizing van de Blauwe Kei niet echt veel langer geworden. Liep de route tot dit jaar echter in een soort van cirkel, nu is de route langgerekt. Dat betekent dat mensen die met de auto komen wellicht (voor aanvang of na afloop van) de herdenking wat verder weg geparkeerd zullen staan. De Werkgroep hoopt dat dit geen belemmering is voor uw deelname aan de Stille Tocht.

Parkeermogelijkheden:
Het Vaticaan in de Hoogstraat
Parkeerplaats P1, NCB-Laan ingang zandloper
Parkeerplaats P2, NCB-Laan ingang klok

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >