Plaatsingsdatum: dinsdag, 01 mei 2018


Dodenherdenking start op Noordkade

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Dodenherdenking Veghel de jaarlijkse herdenking. Op vrijdag 4 mei kan iedereen deze speciale herdenking bijwonen.

In het nieuwe theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade wordt het binnenprogramma gehouden. Daarin wordt aandacht besteed aan de gebeurtenissen rondom het Duits Lijntje ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling begint om 18.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. U kunt vanaf 18.00 uur binnenlopen.

Stille tocht
Na afloop van de voorstelling gaat men in een stille tocht gezamenlijk naar de monumenten aan de Kolonel Johnsonstraat. De route loopt dit jaar vanaf de Blauwe Kei, langs de ingang van de Cultuurfabriek, via de NCB-laan en Hoogstraat naar de monumenten.  Het Sint Barbara Gilde loopt voorop, gevolgd door de leerlingen van groep 8 van de Bernadetteschool. Deze school heeft de monumenten geadopteerd en de leerlingen zullen de kransen dragen.

Buitenprogramma bij monumenten
Het buitenprogramma start om 20.00 uur met 2 minuten stilte. het gemeentebestuur wordt er een toespraak gehouden. Tijdens koraalmuziek, gespeeld door Muziekvereniging Frisselstein, zullen meerdere kransen worden gelegd. De route van de Stille Tocht is door de verhuizing van de Blauwe Kei niet echt veel langer geworden. Liep de route tot dit jaar echter in een soort van cirkel, nu is de route langgerekt. Dat betekent dat mensen die met de auto komen wellicht (voor aanvang of na afloop van) de herdenking wat verder weg geparkeerd zullen staan. De Werkgroep hoopt dat dit geen belemmering is voor uw deelname aan de Stille Tocht.

Parkeermogelijkheden:

Het Vaticaan in de Hoogstraat
Parkeerplaats P1, NCB-Laan ingang zandloper
Parkeerplaats P2, NCB-Laan ingang klok

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >