Plaatsingsdatum: dinsdag, 22 mei 2018


Drie winnaars ontwerpwedstrijd Blauwe Kei

Niet één, maar drie winnaars werden in het zonnetje gezet op vrijdag 18 mei tijdens de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd van de kleding voor het serviceteam van Theater De Blauwe Kei. Van alle drie de ontwerpen waren de juryleden enorm gecharmeerd. Daarom wordt de nieuwe outfit van het serviceteam een combinatie van de inzendingen van Nellie van Eijk, Janneke Ludwig en Marjan van de Crommert.

Diana van Huijgevoort (Theater De Blauwe Kei) en Lonneke de Wit (FashionFabriek van Phoenix) hebben alle ingezonden ontwerpen samen met een delegatie van het serviceteam zeer zorgvuldig bekeken. Er werd gelet op uitstraling en originaliteit, maar ook op praktische punten zoals draagbaarheid en herkenbaarheid. Uit alle inzendingen werden vijf genomineerden gekozen en uit deze vijf zijn uiteindelijk drie winnaars gekozen. Diana en Lonneke zijn van mening dat de drie gekozen ontwerpen details hebben die samen een perfecte outfit voor het serviceteam vormen. Vandaar de keuze om niet voor één winnend ontwerp te gaan, maar voor drie.

In het nieuw
De ontwerpwedstrijd voor de kleding van het serviceteam is in maart uitgezet omdat Theater De Blauwe Kei de leden van het serviceteam graag in het nieuw wil steken. De aanleiding was onder andere de nieuwe locatie, CHV Noordkade, en de vele reacties van gasten op de huidige kleding. In het kader van Maken & Mixen heeft Theater De Blauwe Kei samen met de FashionFabriek van Phoenix, een van de andere cultuurpartners op CHV Noordkade, de ontwerpwedstrijd georganiseerd. Er zijn veertien ontwerpen ingeleverd. Op vrijdag 18 mei werden de winnaars, in het bijzijn van onder andere de vijf genomineerde ontwerpers, een delegatie van het serviceteam en personeel van Phoenix Cultuur en De Blauwe Kei, bekend gemaakt.

Tentoonstelling
Alle ingezonden ontwerpen, inclusief die van de drie winnaars, zijn geëxposeerd in de gang/foyer bij zaal het Magazijn op CHV Noordkade. Deze tentoonstelling is nog tot eind juni te bezichtigen. De ontwerpen van de winnaars worden uitgewerkt tot een nieuw tenue en geproduceerd in samenwerking met een professioneel naaiatelier. De nieuwe kleding zal bij aanvang van het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 gedragen worden.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >