Plaatsingsdatum: vrijdag, 28 september 2018


Duizenden bezoekers naar ‘Kom naar de Kade’

Zondag 9 september vierde de Noordkade in Veghel feest! Iedereen, jong en oud, was van harte welkom om het feest mee te vieren vanwege het feit dat het 100 jaar geleden is dat het industriële erfgoedcomplex officieel in gebruik is genomen. Naar schatting ruim 6.500 bezoekers maakten gebruik van de uitnodiging voor dit gratis ‘Kom naar de Kade’ event. Jong en oud kon binnen en buiten genieten van een uitgebreid programma met muziek, dans, kunst, film, proeverijen en andere activiteiten. Naast de theatrale opening was er extra veel belangstelling voor de documentaire De magie van 100 jaar Noordkade, het theaterprogramma en het afsluitende optreden van rapper Josylvio.

Om 11.00 uur startte de dag met een mooie theatrale opening door een gezelschap met acteurs, een skater, koorddanseres en acrobate onder leiding van René Hildesheim alias Mister Poeha. De officiële opening geschiedde door wethouder Jan Goijaarts, die met het college van Meierijstad ook het startsein gaf voor het gezamenlijke kunstwerk ‘Moving Stories van de jonge designers Jesse van de Valk en Tim Verbakel. In de loop van de dag schreven vele honderden bezoekers hun wens of ervaring op een metalen vlaggetje voor het kunstwerk. Na afloop daarvan schonk eigenaar Stefan van de Ven ook nog het eerste exemplaar van het nieuwe Noordkade Magazine aan wethouder Jan Goijaarts. Het magazine staat weer boordevol Noordkade nieuws en mooie historische verhalen en zal vanaf dit weekend voor elke bezoeker aan de Noorkade gratis beschikbaar zijn zolang de voorraad strekt.

Genieten

In Theater De Blauwe Kei kon met genieten van voorproefjes van het nieuwe theaterprogramma, in de Podiumzaal was er muziek, evenals in De Afzakkerij, bij DIS en buiten diverse muzikale optredens zijn van onder andere, Rob Scheepers en Christel de Laat en ook in het Magazijn treden enkele verrassende cabaretiers op. Verder was de ZLTO aanwezig met het project ‘In gesprek met de boer(in)’. Natuurlijk liet ook de Proeffabriek zich niet onbetuigd met diverse proeverijen en demonstraties. Museum SIEMei en The Space openen niet alleen hun deuren, maar bieden daarnaast ook extra activiteiten aan.

Traantje wegpinken

In bioscoop Industry kon men vier keer kijken en luisteren naar de speciaal voor de jubilerende Noordkade door Studio Gotly en Twinning Media gemaakte documentaire ‘De Magie van 100 jaar Noordkade’. De film kreeg vier keer een ovatie van de volle zaal en menig bezoeker pinkte een traantje weg. Vanwege het grote succes is het zeer waarschijnlijk dat de film nogmaals vertoont zal worden en wellicht ook aan het grote publiek.  Kortom eigenlijk een dag met teveel om op te noemen die de dag erna nog een feestelijk vervolg zou krijgen met het bezoek van Koningin Maxima die tevens het nieuwe theater van De Blauwe Kei opende.

Trailer film Magie 100 jaar Noordkade

Foto’s

Hier treft u een LINK naar een fotoreportage van de hele dag! De foto zijn gemaakt door Hans Anneveldt. Gebruik van deze foto’s is alleen toegestaan voor privédoeleinden. Voor professioneel gebruik geldt toestemming van de Noordkade alsmede naamsvermelding van de fotograaf.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >