Plaatsingsdatum: maandag, 10 februari 2020


Een dag vol van muziek, kennisuitwisseling en ontmoeting

Na het succes van vorig jaar slaan de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent  opnieuw de handen ineen. Gezamenlijk organiseren zij de Tweede Dag van de Toekomstmuziek op zondag 22 maart 2019 op de CHV Noordkade in Veghel/Meierijstad. Centraal thema van de Dag van de Toekomstmuziek is: Hoe zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren muziek (blijven) maken. Extra thema voor deze tweede editie is: Vakmanschap. Vakmanschap van docenten, bij kinderen, bestuurders, jongeren en muzikanten. Een dag vol van muziek, kennisuitwisseling en ontmoeting. Men kan genieten van de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

De dag staat in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. In de middag wordt er een congres georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie met als thema Vakmanschap. Tijdens het congres kunnen er, na een inspirerende Keynote, workshops worden gevolgd en is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze dag is dan ook om muzikale organisaties, verenigingen, docenten, (jonge) muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden samen te brengen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Binnenkort wordt het definitieve programma gepubliceerd.

Concert Brabant Jeugd Project Orkest en Regiofinale Prinses Christina Concours
Ook wordt op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur gaat de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers krijgen, tijdens het congres, de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De avond wordt ingevuld vanaf 19u door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin 85 talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen. Zij zorgen met een groots theaterconcert met solisten Rodin Rosendahl en Noelle Drost voor een spectaculaire afsluiting van deze bijzondere dag.

Toegangskaartjes en meer informatie vind je op www.brabantse-muziekbond.nl.
Dag van de Toekomstmuziek
Zondag 22 maart 2019
13:15 – 20:30
Cultuurfabriek CHV Noordkade
Verlengde Noordkade 10-12, Veghel/Meierijstad

 

Websites:
www.chvacademy.nl  www.brabantse-muziekbond.nl  www.christinaconcours.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >