Plaatsingsdatum: dinsdag, 05 maart 2019


Expositie Jeroen Blok

Nieuwe tentoonstelling bij De Compagnie in de Cultuurfabriek toont ongelooflijke scheppingsdrang.

Op uitnodiging van kunstgroep de Compagnie exposeert de Nieuwkoopse kunstenaar Jeroen Blok in de Wiebenga silo en de fabriekswinkel aan de Noordkade. Zijn kunstenaarschap strekt zich uit van collages, schilderijen, tekeningen en vooral bijzonder fotowerk.

De creaties lopen uiteen door opmerkelijke materiaalcombinaties en bijzondere wandobjecten. Zij hebben bovendien een sterk vernieuwend karakter. Vanuit gerichte observaties en zeer vrije interpretaties ontstaan taferelen en representaties van de wereld om ons heen. De tentoonstelling bestaat voorts uit sublieme beelden van utopia en fantastische plekken, vaak in surrealistische vorm. Niet voor niets heeft de tentoonstelling de naam “Lay Down your Weapons”.

Het werk van Jeroen Blok is immers gebaseerd op waarneming van de mens in de wereld om hem heen, en de drang om alles te willen beheersen, te ordenen en te controleren.

Bezoek aan deze tentoonstelling leidt ertoe dat er nieuwe werelden ontdekt gaan worden, waarin de mens niet langer heerst, maar juist overheerst wordt door de z.g. oerkrachten en de natuur.

De tentoonstelling “Lay Down your Weapons” wordt gehouden van 17 maart t/m 12 mei 2019 in de Cultuurfabriek Noordkade: Wiebenga silo’s en de Fabriekswinkel.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >