Ans Verdijk

Plaatsingsdatum: donderdag, 03 januari 2019


Expositie ‘Muurvondsten’

Actieve kunstgroep Compagnie in de Cultuurfabriek NoordkadeExpositie ‘Muurvondsten’ maakt van Wiebenga silo’s een magistraal hoogtepunt.

Kunstgroep De Compagnie houdt een zeer specifieke expositie met werk van de bekende kunstenares Ans Verdijk. Het gaat om bijzondere frottages (afbeeldingen op basis van wrijftechniek) in de betonnen silo’s.

Figuratieve en perspectivisch bewerkte fotografische taferelen op textiel en andere materialen voeren de toeschouwer mee in een magistrale wereld.

Het meesterschap van Ans Verdijk toont prikkelende beelden en verrassend manier Op welhaast archeologische wijze heeft Ans Verdijk bijzondere composities voor ogen, geïnspireerd op haar beleving van de silo’s.

Textile kleden decoreren de catacombe-achtige silo’s en plaatsen hen in een bijzonder perspectief.

Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt en in volle glorie getoond.De officiële opening vindt plaats op 13 januari a.s. om 13.00 uur n.m.

De expositie ‘Muurvondsten’ is te zien van 13 januari tot 10 maart 2019 bij CHV-Noordkade in de Wiebenga silo’s. Werk van Ans Verdijk is ook te zien in de fabriekswinkel.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >