Plaatsingsdatum: dinsdag, 19 november 2019


Expositie prentkunst: van houtdruk tot litho

Wie een liefhebber is van grafische kunst, kan een bijzondere expositie bekijken van beeldend kunstenaar en graficus Judith Rosema. Tot en met 6 januari is haar werk, waarin ze gebruik maakt van traditionele en moderne printtechnieken, te zien op CHV Noordkade.

Tijdens de expositie, die te zien is op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op CHV Noordkade, toont Judith een diversiteit aan prentkunst. Van Kartondruk, linodruk, houtdruk en gessodruk tot de meer traditionele printtechnieken zoals litho en etsen. Voor wie na deze expositie geprikkeld is om zelf kennis te maken met het maken van prentkunst, start Judith vanaf vrijdag 31 januari met de korte cursus ‘Druktechnieken’ bij Phoenix Cultuur. In 15 lessen komen de moderne druktechnieken aan bod.  

Kunstdocent bij CHV Academy
Judith is naast haar werk als graficus ook werkzaam als kunstdocent voor CHV Academy, Circle of Talent. Zo heeft ze onder andere tijdens de 75 jaar Herdenking Operation Market Garden met kinderen uit groep 7 en 8, die de tentoonstelling van Ru Paré/Tante Zus bezochten en het boek Hannekelief lazen, kunstwerkjes gemaakt met de etspers.

Graficus in hart en nieren
In 2000 studeerde Judith af aan de Kunstacademie St. Joost in ’s-Hertogenbosch, met tekeningen, lino’s, houtdrukken, litho’s en etsen. De magie van het afdrukken ontdekte ze in de grafiekwerkplaats van de kunstacademie. Na haar studie is ze 13 jaar verbonden geweest aan het Grafisch Atelier Den Bosch. In 2016 startte ze het haar eigen Inkt Atelier in de Gruyter Fabriek, waar ze nog steeds workshops, cursussen, kinderfeestjes en groepsuitjes organiseert en waar jong en oud kan experimenteren met diverse inkten en materialen. In 2005 won Judith de St-ART Grafiekprijs en ook is ze diverse malen genomineerd geweest voor grafiekprijzen in Nederland en België. Ze heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen bij onder andere het Brabants Museum en galeries in Amsterdam en Eindhoven.

De expositie van Judith Rosema is t/m 6 januari dagelijks tijdens openingstijden van de CHV Noordkade te zien op de 1e verdieping in de Cultuurfabriek. Meer informatie over de korte cursus van Judith bij Phoenix Cultuur vind je op www.phoenixcultuur.nl.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >