Plaatsingsdatum: vrijdag, 29 mei 2020


Expositie Samen Meierijstad in Coronatijd

In juli en augustus staat een bijzondere expositie in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel op het programma. Een expositie van mensen uit Meierijstad voor mensen in Meierijstad. De tentoonstelling die gratis toegankelijk wordt, biedt ruimte om op een creatieve of wellicht kunstzinnige manier gevoelens te uiten in verband met de coronacrisis. Van 15 juni tot 4 juli vindt eerst een inventarisatie en inzameling plaats van items die deelnemers willen exposeren. Vanaf 12 juli zal de expositie tijdens openingstijden van de Cultuurfabriek geopend zijn. Deelnemers kunnen zich aanmelden via samenmeierijstad@gmail.com

De Coronapandemie lijkt voorlopig op z’n retour. Alle beperkende maatregelen in de achterliggende maanden leiden inmiddels tot een forse afname van het aantal ernstig zieken en overledenen ten gevolge van het coronavirus. De inwoners van Meierijstad zijn hard getroffen door het Coronavirus. Tot voor twee weken geleden waren er bij het RIVM vanuit Meierijstad 526 meldingen van personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het aantal overledenen was toen 121. Het werkelijke aantal zal nog hoger liggen omdat niet elke zieke is getest. Van weinig slachtoffers kon op een normale manier afscheid worden genomen.  Bij veel nabestaanden of naasten van slachtoffers is sprake van rouw en onverwerkt verdriet. Als je verdriet en emoties met anderen kunt delen kan dat verlichting geven, troost bieden en helpen in het verwerkingsproces. Dat delen kan natuurlijk op verschillende manieren.

Nu er vanwege de aangepaste RIVM maatregelen weer wat meer bewegingsruimte komt, kunnen we binnen de veiligheidsnormen doen waar in Meierijstad goed in zijn; samen delen. Daarvoor is door de partijen in de Cultuurfabriek; Phoenix Cultuur, Kunstgroep de Compagnie en Cultuur Haven Veghel het plan bedacht om dit op een creatieve manier vorm te geven in een gezamenlijke expositie op de Noordkade in Veghel. Binnen de expositie kunnen mensen op een kunstzinnige manier iets van hun ervaringen van de afgelopen maanden laten zien in de vorm van een persoonlijk kunstwerk. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt, een mooie foto(serie) een schilderij, tekening, een gedicht, een korte film, een muziekstuk, theaterstukje, een beeld of ander werk. De intentie van het werk is voor deze expositie in principe belangrijker dan het kunstzinnige niveau. De bedoeling is dat het werk in de maand juni op verschillende data kan worden aangeleverd op de Noordkade. Vervolgens is deze in juli en augustus door iedereen gratis te bezoeken. Dat bezoek kan eventueel gecombineerd worden met een andere expositie deze zomer van De Compagnie.

Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mailtje naar samenmeierijstad@gmail.com

Aanmeldformulier deelname: aanmelding expositie

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >