Plaatsingsdatum: donderdag, 30 mei 2019


Expositie Tekenatelier: van linodruk tot beeldbewerking

Met het einde van het cursusseizoen in zicht, is het moment aangebroken voor de jeugdige cursisten van het Tekenatelier van Phoenix Cultuur om het geleerde te tonen aan het publiek. Op vrijdag 7 juni om 18.30 uur wordt op CHV Noordkade op feestelijke wijze de expositie geopend met het werk dat zij het afgelopen cursusjaar hebben gemaakt.

Tijdens het afgelopen cursusjaar 2018-2019 hebben de cursisten (8 tot 12 jaar) van docente Ryemma Stoop, en de cursisten (12 tot 17 jaar) van docenten Lonneke de Wit en Timo van Doren, hard gewerkt aan verschillende opdrachten. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een prachtige overzichtstentoonstelling die van 7 juni t/m 14 juli te bewonderen is op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op CHV Noordkade in Veghel.


Tekenatelier kinderen
In het tekenatelier van Ryemma hebben kinderen van 8 tot 12 jaar aan de hand van het thema ‘Natuurlijk?/!’ allerlei linodrukken, potlood- en inkttekeningen, aquarellen en schilderwerken gemaakt. Een leerzaam cursusjaar waarbij de kinderen lijnen, vormen en kleur hebben onderzocht en konden experimenten met verschillende verrassende materialen.

Tekenatelier jongeren
In de tekenateliers van Lonneke en Timo hebben de jongeren van 13 tot 17 jaar allerlei creatieve technieken toegepast. Ze zijn aan de slag gegaan met zeefdrukken, perspectief tekenen en airbrush en hebben elpeehoezen ontworpen. Ook beeldbewerking met Adobe Photoshop kwam aan bod en viel goed in de smaak bij de jongeren.

De expositie van het Tekenatelier wordt op vrijdagavond 7 juni om 19.30 uur officieel geopend op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek, op CHV Noordkade in Veghel. De cursus Tekenatelier 8 – 12 jaar start weer op vrijdag 13 september om 16.00 uur en 18.00 uur en de cursus Tekenatelier 13 – 17 jaar start op vrijdag 13 september 18.30 uur, op CHV Noordkade in Veghel. Geïnteresseerden voor de jaarcursussen kunnen zich nu al inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen via www.phoenixcultuur.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >