Plaatsingsdatum: vrijdag, 28 september 2018


Expositie WEERKLANK

Een nieuwe kijk op kunstzinnige resonanties van landschap en poëzie! De expositie WEERKLANK toont werk van Ank van Engelen en Jan Radersma.

Kunstgroep de Compagnie presenteert een expositie met de kunstwerken van beeldhouwster Ank van Engelen en schilder Jan Radersma. Hun beider werken hebben één aspect gemeen: natuur, landschap en poëzie klinken er in door.

Niet voor niets genieten beide kunstenaars landelijke bekendheid. Sculpturen, schilderijen en installaties bepalen het beeld van de expositie weerklank! De ambachtelijke werkwijze, de filosofische inslag van de kunstenaars en de liefde voor licht en donker maken dat deze expositie weer veel verrassingen biedt. Met intensief bewerken van weerbarstig materiaal en eindeloze toewijding krijgt het werk van Ank en Jan nieuwe betekenis, met vooral spirituele invloed op de beschouwer.

Deze prachtige expositie toont ook dat zuiver materiaalgebruik en de balans tussen abstractie en figuratie elkaar enorm kunnen versterken. De Compagnie organiseert deze expositie dan ook met gepaste trots

De expositie Weerklank is te zien tot 21 oktober 2018 bij CHV Noordkade in de Wiebenga silo’s, café De Afzakkerij, de hal begane grond en de fabriekswinkel.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >