Plaatsingsdatum: woensdag, 29 april 2020


Extra inzet door jongerenwerkers en hun vrijwilligers

Het is een beetje overbodig om te melden, maar ook wij ontkomen er niet aan om in de nieuwsbrief aandacht te besteden aan het Coronavirus. Het heeft heel veel invloed op het jongerencentrum en onze werkzaamheden. Natuurlijk balen wij ervan dat het jongerencentrum gesloten is en dat veel van onze activiteiten niet door kunnen gaan. Maar als we dan toch een positief puntje op mogen noemen, dan zijn het alle mooie initiatieven die er nu plaatsvinden in deze bizarre tijd. Ook wij als jongerenwerkers proberen ons steentje bij te dragen en proberen klaar te staan voor álle inwoners.

Extra straatwerk
Naast het vele contact met onze vrijwilligers en  vaste bezoekers, gaan we extra de straat op. Dit gaat in goede samenwerking met de gemeente, BOA’s, politie en de andere jongerenwerkers van Meierijstad. Twee keer per dag maken we onze ronde en gaan we meer dan 20 locaties af, om te monitoren en om jongeren aan te spreken daar waar nodig.
Gezien de ontwikkelingen en de daarbij horende maatregelen, is het niet gemakkelijk voor onze jongeren. Ze kunnen niet sporten, minder fysieke sociale contacten, geen werk of school en dan ook nog heel de dag thuiszitten. Hun geduld wordt aardig op de proef gesteld, maar de jongeren uit Veghel doen het uitzonderlijk goed. Hou vol!

Voedselbank en maaltijden bezorgen
Veel jongeren kunnen op dit moment hun hobby niet uitvoeren of verliezen (tijdelijk) hun baan. Tel daarbij op dat de studie-uren ook minder worden en je hebt meer tijd over dan je gewend bent. Gelukkig zijn er veel jongeren bereid om zich nuttig te maken door vrijwilligerswerk te doen.

De voedselbank dat draaiende wordt gehouden door vrijwilligers uit de risicogroep zitten nu veelal thuis uit voorzorg. Deze gaten worden op dit moment gevuld door onze vrijwilligers en medewerkers van ONS Welzijn. Drie dagen per week zetten jongeren zich in voor de voedselbank, van het ophalen van eten en drinken tot het aan huis brengen van de boodschappentassen.
Een ander mooi initiatief is het koken voor de mensen die het harder nodig hebben. Maar liefst 34 vrijwilligers van Stichting Met je Hart en Heel Veghel Kookt hebben 124 ouderen blij gemaakt met een warme maaltijd. Onze vrijwilligers hebben dan wel niet gekookt, maar wel de maaltijden rondgebracht.

Twee mooie voorbeelden, van de vele goede werkzaamheden van onze vrijwilligers. Mocht je jongeren kennen die ook hun steentje willen bijdragen in deze moeilijke tijd? Contact ons!

“Tasje vol geluk” voor jonge mantelzorgers
Take Care, het project voor jonge mantelzorgers, heeft In samenwerking met het Pieter Brueghel Huis een klein gebaar gerealiseerd voor onze jonge mantelzorgers: Tasje vol geluk. Het tasje is bedoeld om jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke, spannende en onzekere tijd. De tasjes zijn gevuld met geluk: zoals knutselspullen, wat lekkers en spelletjes om deze corona tijd door te komen.

Ben jij een jonge mantelzorger? Of ken jij een jonge mantelzorger? Meld jezelf of diegene dan aan voor een pakket!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >