Plaatsingsdatum: dinsdag, 29 januari 2019


Extra tekenatelier voor kinderen van start

De jaarcursus ‘Tekenatelier’ voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is zo succesvol gebleken dat Phoenix Cultuur vanaf vrijdag 8 februari een tweede atelier opstart, onder leiding van kunstenaar en docente Ryemma Stoop.

Tijdens de start van de jaarcursus in september 2018 werd al direct zichtbaar dat het ‘Tekenatelier’ voor kinderen populair is. Met een mooie volle groep van maar liefst 15 kinderen, kwamen nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst te staan. Ondertussen liep de wachtlijst in de daarop volgende maanden verder op, waardoor Phoenix Cultuur heeft besloten geïnteresseerden niet tot het volgende cursusseizoen te laten wachten. Vanaf vrijdag 8 februari start kunstenaar en docente Ryemma Stoop met een tweede tekenatelier van 12 lessen, wekelijks van 18.00 – 19.30 uur op CHV Noordkade in Veghel.

Tekenatelier
Het tekenatelier is opgezet voor kinderen die erg veel houden van tekenen en waarbij tekenen veel meer is dan iets maken met potlood op papier. Ze oefenen, onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen zoals houtskool, inkt en verf. Ook gebruiken ze  soms verrassende materialen om de vaardigheden te verscherpen en te spelen met de mogelijkheden. Er worden uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld animatie, graffiti, aquarel en linoleum.

Thema: Natuurlijk!/?
Elk cursusjaar wordt er tijdens het tekenatelier gewerkt rondom een thema. Dit jaar is het thema ‘Natuurlijk!/?’. Wat is natuurlijk, wat vinden we natuurlijk en wat weten we hier eigenlijk van? Gewapend met tekenmaterialen leren de kinderen over vorm, verhoudingen, kadering, kleur en tonen. Binnen het thema raken ze geïnspireerd door uiteenlopende bronnen zoals de seizoenen, perspectieven, allerlei processen, kleuren en licht. Daarbij komen verschillende kunststromingen en kunstenaars uit het heden en verleden voorbij. Wat zijn de overeenkomsten tussen Monet en Mondriaan? Hoe zit het nu eigenlijk met Picasso? Maar gaan ze bijvoorbeeld ook kijken naar wat er gek is aan Donald Duck.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich via de website van Phoenix Cultuur www.phoenixcultuur.nl aanmelden voor het tekenatelier. Mail voor vragen naar info@phoenixcultuur.nl of bel 0413-782010. Gezien de grote belangstelling is het advies niet te lang te wachten met
aanmelden voor dit tweede atelier.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >