Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Film Phantom Thread, lust voor het oog

Maandag 3 december is de film Phantom Thread te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Deze film laat zich het beste beschrijven als een boosaardig sprookje over de mode-industrie in het naoorlogse Londen. Phantom Thread begint om 20.15 uur in de Grote Zaal van het theater.

De film gaat over de grillige liefde tussen de gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en de jonge en eigengereide Alma (Vicky Krieps). De modeontwerper Reynolds en zijn zuster Cyril (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de Britse mode-industrie in het naoorlogse Londen. Ze maken kleding voor de koninklijke familie en vele edellieden. Reynolds is een populaire vrijgezel, vrouwen komen en gaan in zijn leven totdat hij Alma ontmoet. Alma zet het strak geregisseerde leven van Reynolds volledig op zijn kop. Ze wordt het middelpunt van Reynolds leven. “Het Hitchcockiaans verdorven Phantom Thread is een film vol zijde, kant en druppeltjes gif. En een lust voor het oog” (NRC).

De film ontving zes Oscarnominaties. Zowel Daniel Day-Lewis als Lesley Manville kregen een Oscarnominatie voor hun rol in deze film en kostuumontwerper Mark Bridges kreeg een nominatie voor de kleding die hij ontwierp voor deze bijzondere film.

Kaarten voor de film Phantom Thread kosten € 8 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 – 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >