Plaatsingsdatum: maandag, 25 juli 2016


Genoten van ‘n Magnifique festival

Het feest is weer voorbij, de podia zijn afgebroken, het zwerfvuil bijeen geveegd en de bewegwijzering opgeruimd. Maar wat hebben ze genoten, de vele tienduizenden bezoekers die van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli in het kader van Fabriek Magnifique een bezoek brachten aan de Veghelse Noordkade. De weergoden waren het festival zeer gunstig gezind en er was zowel binnen als buiten van alles te zien, te horen, te proeven en te beleven voor jong en oud. Van beeldende kunst tot dans en toneel en van heerlijke muziek tot een smakelijke chocoreep in de Chocoladefabriek. En vanwege de zomerse omstandigheden deed de horeca goede zaken. De bierpompen stonden vrijwel continue open.

“Het was echt festival ‘van het huis’ op CHV Noordkade” aldus manager Sebastiaan Beks, van Exploitatie Cultuur Haven Veghel. “En daarmee bedoel ik dat alle bewoners van de Noordkade, zoals de bijvoorbeeld ondernemers van de Proeffabriek, Phoenix Cultuur, De Afzakkerij, De Compagnie en Wittern heel nauw hebben samengewerkt om het weekend tot een succes te maken. En ook externe partijen als Hutten en Mars pasten hier met hun aanbod uitstekend in. Het weer zat ook echt mee en er heerste een heerlijke festivalsfeer zoals we die graag ervaren op CHV Noordkade. Met een aantrekkelijk en afwisselend programma voor iedereen hebben we drie lange dagen een feest van gemaakt dat niet snel vergeten zal worden.”

Sebastiaan vervolgt: “Het was een aaneenschakeling van kleine en grote hoogtepunten. Voor mij persoonlijk was het optreden zaterdagavond van de Veghelse Act83 en bigband BBP met CB Milton gedenkwaardig, maar dat gold ook voor optredens van Project Rakija en Gallowstreet waar het publiek uit z’n bol ging. Maar er waren ook erg leuke optredens in De Afzakkerij zoals die van Acting the Maggot en blusband The Blackhawks. De feestband Dafunq op het grote buitenpodium was een waardige afsluiter op zondag. Wat ons betreft een zeer geslaagd weekend dat voor herhaling vatbaar is.”

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >