Plaatsingsdatum: zaterdag, 19 januari 2019


Grote namen op Bierkade Festival

De eerste namen van brouwerijen die deelnemen aan het Bierkadefestival in Veghel op zondagmiddag 3 februari zijn bekend en het zijn niet de minste! Daaronder buitenlanders als Mikkeller , Whiplash en Alefarm, maar ook De Molen, VandeOirsprong en La Trappe uit eigen land. De Koekbouw op CHV Noorkade in Veghel is op zondag 3 februari het ‘walhalla’ voor alle echte bierliefhebbers. Je vindt er een 60 meter lange toog met heel veel ambachtelijke bieren op de fles, afkomstig van speciale brouwerijen uit binnen en buitenland. Daaronder een flink aantal exclusieve bieren die een echt bierhart sneller doet laten kloppen. Daarnaast biedt het Bierkadefestival een gevarieerd programma aan met lekkere live muziek en heerlijke bierbites. Daar wil je gewoon bij zijn. Een ticket kost in de voorverkoop slechts 11 euro. Daarvoor krijg je als bezoeker niet alleen toegang tot het gezelligste bierfestival op de mooiste locatie van Brabant, maar ook een proefglas en liefst twee bieren naar keuze. Toegang 18 jaar e.o. Bestel nu je tickets op https://www.ticketkantoor.nl/shop/bierkadefestival

Komende weken worden er meer brouwerijen bekend gemaakt via facebook. Houd de facebookpagina in de gaten.

Buitenlands:

Mikkeller

Mikkeller is de bekendste Deense craftbeer brouwerij. De Mikkeller bieren staan bekend om hun uitgesproken karakter en zeer hoge kwaliteit. Mooie bieren, opvallende uitstraling en een goede marketing hebben Mikkeller bekendheid bezorgd over de hele wereld.

Galway Bay

Galway Bay Brewery is een Ierse brouwerij die in 2009 is begonnen met het brouwen van bieren. Ze produceren 4 kernbieren en daarom heen produceren ze een overvloed aan roterende bieren die het hele jaar door worden geproduceerd.

Whiplash

Het eerste bier van deze jonge Ierse brouwers in 2017 op de markt was geen instapmodel zoals een blondje of een voorzichtige tripel, het was meteen een zware, olie-achtige porter: Scaldy Porter. Dit bier werd gelijktijdig gelanceerd met “Surrender to the Void” een zachte DIPA. Inmiddels zijn er vijftien verschillende Whiplash bieren

Jakobsland

Jakobsland brewery is een door een Amerikaan in Santiago de Compostela in Spanje opgezette en gerunde brouwerij die onder andere een prachtige citra pale ale brouwt.

Alefarm

Alefarm Brewing is een ambachtelijke brouwerij in Copenhagen met een focus op modern hoppig aanbod, een breed scala aan unieke, smaakvolle boerenbieren en stevige venten, rijk aan smaak en karakter.

Nederlands

De Vleeghel

Sinds 2014 kent Veghel weer een eigen brouwerij. Stadsbrouwerij de Vleeghel voorziet u van speciaal bieren van hoge gisting. Gevestigd op CHV Noordkade in Veghel, Voor ieder seizoen wordt er een nieuw speciaalbier geproduceerd, momenteel is naast de gewone ‘Vleeghels’ de Herfstbok verkrijgbaar.

Bierbrouwerij de Koningshoeven met La Trappe

La Trappe wordt sinds 1884 gebrouwen door brouwerij De Koningshoeven van de abdij “Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven” in Berkel-Enschot nabij Tilburg. Het is één van de weinige trappistenbieren ter wereld. De trappistenbieren van La Trappe Trappist zijn zeer verschillend van karakter; blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Quadrupel Oak Aged, Witte Trappist, Bockbier en La Trappe Isid’or

Lux Brewery

Ontstaan vanuit de Bierbrouwcommissie aan de TU Eindhoven. Na een voorzichtige start in 2014 met de Luxe Dubbel, werd eind 2015 de Luxe Quadrupel geïntroduceerd. In 2016 zijn daar de Quinoa Pale Ale, Luxe Weizen, Luxe Cascara Bock en de R’eye Of The Storm (collab met PAPA Brews) aan toegevoegd. In 2017 werd geïntroduceerd: de Luxe Frambozen Stout. Inmiddels zijn er nog diverse nieuwe bieren bijgekomen.

Dorpsbrouwerij de Pimpelmees.

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch is 19 jaar geleden opgericht als een van de eerste craftbrouwerijen in Nederland. De brouwerij is gevestigd in het Brabantse Chaam, vlakbij de grens met België. Brabanders zijn levensgenieters.De naam van de Chaamse brouwerij speelt hier op ludieke wijze op in. Pimpelmeesch is een combinatie van pimpelen, lekker drinken, borrelen.. en meesch, Brabants dialect voor mens. De Pimpelmeesch is dus een vrolijke drinker!

Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen in Bodegraven is een wereldwijd bekend craftbeer brouwerij die in 2004 is gestart in de historische korenmolen De Arkduif gelegen langs de Oude in Bodegraven. De brouwerij staat bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Ze brouwen alleen bieren in stijlen die hun eigen voorkeur hebben. Voorbeelden daarvan zijn bieren die zouden kunnen vallen in de categorieën Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour, Lager en Saison.

Berne Abdijbier

Het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland, Abdij van Berne anno 1134. Bovengistend bier met nagisting op de fles, naar eigen recept op beperkte schaal gebrouwen door Stichting Berne Abdijbier bij een bevriende abdij. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne.

Vandeoirsprong

Bier brouwen. Dat is wat ze doen en waar ze echt goed in zijn in Oirschot. Dat doen ze met liefde, aandacht en kennis van zaken. Maar ook met vers water uit hun eigen bron. Maar vooral met het meesterschap van hun jonge, ambitieuze brouwer. Die combineert de kennis en de smaak van nu met de bijna vier eeuwen kennis en ervaring die in de geschiedenis van onze brouwerij zit. Daarom heten ze Vandeoirsprong. Er zijn o.a. een Zwickel, Dubbel, Tripel, Amber, Weizzen. OPA  en wisselende seizoensbieren

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >