Plaatsingsdatum: vrijdag, 26 april 2019


Het Groote Hoofd speelt Zuster Motor

Het nieuwe stuk van theatergroep Het Groote Hoofd is zo’n voorstelling die je niet wil missen. Professioneel volkstheater met een actueel thema, de relaties tussen vrouwen en mannen en de rol die religie daarbij speelt. Het stuk is op maat gemaakt voor de Walsmalerij op de Noordkade. Op het toneel staan een acteur, een zanger en een motor. In deze strakke betonnen ruimte weerklinken de stemmen wonderlijk mooi als de non haar razernij laat horen en de zanger antwoord geeft. Première: donderdag 23 mei. Daarna dagelijks (woensdag-zondag) in de Walsmalerij tot zondag 8 juni.

Geboren als meisje, opgegroeid als jongen, een volwassen vrouw die haar lichaam verbergt in de habijt van een non. Zuster Motor vertelt op over het bedekken van het vrouwelijke en de angst voor seksualiteit. Over wat een beknot leven met een mens doet. #Ikkenôk: een actueel thema in deze tijd van seksediscriminatie en MeToo.

Zuster Motor is gebaseerd op de familielegende van een non die liever voor de dood kiest dan zich de vrijheid van haar motor te laten afnemen. Druipend van het water, razend en vol vragen vertelt ze haar levensverhaal. Over een vader die liever een zoon had, over de liefde en over het klooster dat haar leven beknot.

Het stuk is speciaal voor de verhalenvertellers van Het Groote Hoofd geschreven door Herman van de Wijdeven, in taal die de emotie niet schuwt. Dit levert een rijkgeschakeerde voorstelling op voor liefhebbers van actueel volkstheater in een bijzondere omgeving.

Vrijdag 31 mei verzorgt regisseur Anny van Hoof een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Zaterdag 8 juni vindt er een nabespreking plaats.

Meer informatie: www.hetgrootehoofd.nl

Kaartjes zijn te koop via theater De Blauwe Kei: tickets Zuster Motor

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >