Plaatsingsdatum: vrijdag, 14 juni 2019


In gesprek met kunstfilosoof Katja Rodenburg

Kunstfilosoof Katja Rodenburg bezoekt vrijdag 21 juni De Compagnie en gaat met Maria Kapteijns en Véronique Driedonks in dialoog over hun expositie ‘Passanten’.

Katja Rodenburg is filosoof en tentoonstellingen-curator. Vooral het proces van het maken van een kunstwerk, van idee tot uitvoering, heeft haar aandacht. Zij schrijft in ‘Ik, Ophelia’ over o.a. John Everett Millais en hedendaagse fotografen als Rineke Dijkstra en Hellen van Meene. En in ‘Armando en de melancholie van het scheppen’ over de filosofische thema’s in het werk van de kunstenaar Armando. Op dit moment werkt zij aan haar onderzoek en boek over de Nederlandse kunstenaar Ad Dekkers.

‘Passanten’
De tentoonstelling is ingericht in de oude mengvoeder silo’s op het voormalige industrieterrein van de CHV aan de Noordkade te Veghel. Veghel is ontstaan bij een punt in de Aa waar het zó ondiep was dat je de beek kon oversteken. En dus kwamen – en komen er nog steeds – vele passanten. Véronique Driedonks en Maria Kapteijns zijn in de historie van deze intrigerende plek gedoken en hebben water, boten en mensen die voorbijkomen verwerkt in grafiek, geluidsinstallaties, schaduwspel en video.

Programma

  • vanaf 14.00 ontvangst
  • 14.30 Inleiding door kunstfilosoof Katja Rodenburg bij het thema ‘Passanten’
  • 14.50 Dialoog tussen Katja Rodenburg en de kunstenaars bij de werken
  • 15.40 u einde en borrel

 

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >