Plaatsingsdatum: vrijdag, 14 juni 2019


Internationale filmprijs voor De Magie van 100 jaar Noordkade

Pepijn Tebrunsvelt en Michiel Kerkhoff  lieten zaterdag 7 juni weten dat ze bij Around International Film Festival Berlin ‘Official Winner’ zijn geworden met hun documentaire ‘De Magie van 100 jaar Noordkade’.

Bron: Franka Willems-Netten – BD

In april werden de mannen met hun documentaire al finalist bij ARFF Amsterdam. Op de dag van de certificaatuitreiking kregen ze er echter te horen dat zij dat certificaat pas op 8 juni in Berlijn zouden krijgen. Ze mochten daar samen met de finalisten van de festivals uit Barcelona, Parijs, Amsterdam en Berlijn meedingen voor een internationale Award. 

Goede samenwerking
Zaterdag brachten ze overdag nog ontspannen in Berlijn door, ‘s avonds bij het filmfestival ARRF Berlin steeg uiteraard de spanning. En uiteindelijk werden ze werkelijk ‘ARFF International 2019 Official Winner’. “We zijn trots op het resultaat van eerlijke samenwerking en goede intenties van onze coproductie”, vertelden Pepijn Tebrunsvelt van Studio Gotley en Michiel Kerkhoff van Twinning Media zaterdagavond laat.

Vanwege het eeuwfeest van CHV Noordkade in 2018 kwam Jack Monde op het idee van de documentaire. CHV Noordkade gaf de opdracht aan Pepijn Tebrunsvelt uit Raamsdonk (regie) en Veghelaar Michiel Kerkhoff (producent). Hun samenwerking bleek meer dan te werken. Ze wisten iets bijzonders te doen met de geschiedenis van het historische gebouw aan de Veghelse haven en hoe daar tegenwoordig weer wordt samengewerkt. 

Doordat ze nog oud filmmateriaal hadden liggen, kwamen ze toen niet in tijdnood. Kerkhoff filmde in 2010 en 2012 op de nog niet gerestaureerde Noordkade. In die tijd lekte het dak nog. Dat materiaal paste perfect in de film net als de creatieve invulling over het verleden van de CHV die Tebrunsvelt in 2014 maakte voor MiK, maar door hun faillissement niet werd gebruikt.  De docu ‘De Magie van 100 jaar Noordkade’ kreeg het woord ‘magie’ in de titel. In Amsterdam werd die magie al opgemerkt en zaterdag eveneens in Duitsland.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >