Plaatsingsdatum: maandag, 08 juli 2019


Jean Philipse exposeert foto’s in de Afzakkerij

Sinds deze maand is in Cultuurcafé de Afzakkerij fotowerk te bewonderen van Jean Philipse (1949). Het werk is nog te zien tot medio/eind augustus.  Hij reist en fotografeert al meer dan 50 jaar, maakt portretten en fotografeert landschappen, blogt en wandelt.

Voor Jean Philipse die de hele wereld over reist komt het er in zijn fotografie op aan dat hij mensen voor zich inneemt. Wie niet op de foto wil, hoeft zijn camera niet te vrezen. Iedere foto die hij maakt is een afspraak met wat hij fotografeert. Je wordt in zijn foto’s dan ook altijd tegemoet getreden met de open blik waarmee hij de wereld benadert. Hij is vooral een liefhebber van portretten maar als ‘bijvangst’ kijkt hij ook naar de plekken waar hij zich bevindt.

Vormgever
Jean Philipse was in zijn werkzame leven grafisch vormgever en conceptbedenker. Hij bedacht ooit de naam ‘Oilily’ en bepaalde lange tijd mede de uitstraling van dit wereldwijd bekende Nederlandse modemerk van Willem en Marieke Olsthoorn. De beeldtaal van Philipse is kleurrijk en toegankelijk en daardoor indringend en gevoelig.

Liften
Van jongs af aan ging Jean Philipse op ontdekkingsreis. Zijn ouders vertelden hem dat hij al op vijfjarige leeftijd voor het eerst ging liften. Daar weet hij  zelf niets meer van. In ieder geval komt hij overal. Alleen dit jaar al bezocht hij Thailand, Indonesië, de Faröer Eilanden, Zimbabwe, Malawi, Zuid-Afrika, Oman en Senegal. Tot nu toe reisde hij door 140 landen; ‘bij lange na nog niet de hele wereld’, zegt hij zelf. Hij gaat vaak terug naar waar hij al is geweest. Er is altijd iets anders te zien.

www.jeanphilipse.nl

Foto’s en fotoboeken van Jean zijn te koop in de Fabriekswinkel.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >