Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Jongerencentrum De Kluis in december

Woensdagavond zaalvoetbal groot succes!

In november zijn de zaalvoetbalactiviteiten weer van start gegaan en met groot succes. Iedere week organiseert stagiaire Hidde een leuke en leerzame activiteit in de gymzaal van basisschool de Vijfmaster. De activiteiten worden goed bezocht. Met meer dan 25 jongeren wordt er flink gevoetbald en sportief de strijd aangegaan!

Mee voetballen?
We zijn al enkele weken van start, maar heb je zin om mee te komen voetballen? Iedere woensdag avond zal er een activiteit plaatsvinden. Ben je tussen de 9 en 13 jaar? Dan mag jij komen zaalvoetballen van 19.00 uur tot 20.00 uur. Ben je 14 jaar of ouder? Dan ben je welkom van 20.00 uur tot 21.00 uur. Voor het hele seizoen gezellig mee zaalvoetballen vragen wij 5 euro per persoon. Wil je maar een paar keer langs komen, vragen wij 1 euro per keer. De zaalvoetbalactiviteiten zullen niet plaatsvinden op woensdag 5 december, woensdag 26 december en woensdag 2 januari. Wij hopen jullie snel sportief bezig te zien! Meer info: krajicek.veghel@gmail.com

Sportief en preventief
De zaalvoetbalactiviteit is niet alleen sportief, leerzaam en gezellig, maar het is ook een middel voor ons ambulante werk en preventieve werkzaamheden. Tijdens het zaalvoetbal zijn we niet alleen bezig met een leuke en leerzame activiteit, maar zijn we tegelijkertijd ook bezig met het signaleren van de problematiek en talenten van onze doelgroep. Zo zijn we er op een leuke manier op tijd bij.

Social Control: de nieuwste snufjes
Naast de zaalvoetbalactiviteiten zijn we op het gebied van ambulant en preventief werken ook bezig met het ontwikkelen van een app. Deze app is bedoeld om het jongerenwerk nog efficiënter te maken, zodat we nog meer jongeren kunnen ondersteunen. De app zal ervoor gaan zorgen dat het signaleren van jongeren gemakkelijker en sneller gaat verlopen. Op dit moment zijn we bezig met een pilot. Ambulant jongerenwerker Perry van der Wal is nu al enthousiast: “We zijn er al een tijdje mee bezig en het maakt ons werk overzichtelijk en nóg efficiënter.” Als het aan Perry ligt dan gaan we de app verder ontwikkelen zo dat heel Meierijstad deze app kan gebruiken. “De app moet van ons allemaal zijn.” Voegt Perry hieraan toe.

OPROEP! Acteurs gezocht!
Momenteel zijn we bezig met het maken van een promotiefilm voor jongerencentrum de Kluis. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar acteurs en figuranten voor in deze film. Deze promofilm wordt gemaakt vóór en dóór jongeren.

Heb jij de ambitie om de nieuwe Brad Pitt te worden? Of blijf je liever wat meer op de achtergrond? Wij zijn nog op zoek naar een hoofdrolspeler en enkele figuranten. Wil je ons hierbij helpen? Stuur dan een mail naar info@dekluisveghel.nl en zorg dat je 12 december vrijhoudt!

”Even helemaal niks!” dinsdag 11 december
TAKE CARE biedt individuele ondersteuning aan jonge mantelzorgers in de vorm van een luisterend oor, advies, informatie en regelen van praktische hulp.

Eén keer in de maand organiseert TAKE CARE op een dinsdagavond een activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers t/m 24 jaar. Dit is in jongerencentrum De Kluis. Hier kan je ontspannen en in contact komen met andere jongeren die hetzelfde meemaken.

Tijdens de activiteit gaan we samen koken, tenzij je geen zin hebt om te koken. Er is alle ruimte om ervaringen te delen met elkaar. Maar niets hoeft of moet op deze avond.

WAAR:               Jongerencentrum De Kluis

WANNEER:        dinsdag 17.00 – 20.00 uur

Lijkt het je leuk, maar vind je het nog spannend om ernaartoe te gaan? Dan kan je ons bijvoorbeeld eerst bellen, mailen of een Whatsapp-bericht sturen.

Voor meer info:
Facebook.com/Takecareveghel

Waardevolle vrijwilligers
Helaas moeten wij mededelen dat we op een aantal dagen niet open zijn. Eén oorzaak daarvan is onze vrijwilligersuitje dat op donderdag 13 december plaats gaat vinden. Wij  hechten veel waarde aan onze (ruim 15) vrijwilligers en het zijn belangrijke krachten in het jongerencentrumgesloten zijn. Daarom willen wij hen in het zonnetje zetten want dat hebben zij dik verdiend!

Met de kerstvakantie zijn wij ook gesloten. De kerstvakantie vindt plaat van 24 december tot en met 4 januari.

 

Wanneer zijn we open?

Dag Op afspraak Open inloop
Maandag 15.00 – 18.30 18.30 – 22.00
Dinsdag 10.00 – 16.00  
Woensdag 12.00 – 15.00 15.00 – 22.00
Donderdag 11.00 – 18.30 18.30 – 22.00
Vrijdag   15.00 – 23.00

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >