Plaatsingsdatum: woensdag, 30 januari 2019


Jongerencentrum De Kluis in februari

NU TE ZIEN: de promofilm en de vernieuwde website!

Eindelijk is het zover, we hebben onze eigen promotiefilm! Bekijk hem nu op onze Facebookpagina en op onze vernieuwde website.

12 december hebben we met een aantal jongeren en stagiaires onze promofilm opgenomen. We hoopten dat dit in één dag zou lukken en door het geweldige acteerwerk is het ons gelukt! Een promofilm maken is wat anders dan een vlogje of even een videoboodschap. Zeker als we het jongerenwerk goed willen laten zien.

Het jongerenwerk is heel divers en dat moest goed te zien zijn in ons promofilmpje. Zo hebben we het straatwerk, onze open inloop, meidenwerk, sportactiviteiten, studio en het project Matching for Success mag zeker niet ontbreken. Matching for Success zorgt ervoor dat jongeren een plek krijgen op de arbeidsmarkt of ondersteuning krijgen bij het zoeken naar de juiste studie. Al deze werkzaamheden, projecten en activiteiten moest duidelijk in beeld komen.

Jasper van Vessem (16 jaar), student op het Sint Lucas in Eindhoven en wonend in Veghel, heeft de leiding genomen in dit project. Vorig jaar heeft hij al een aftermovie gemaakt voor de Urban Sport Event op de Bunders skatebaan. Maar dit was veel groter. Met al onze halve woorden en ideeën die vooral in ons hoofd zaten hebben we Jasper de opdracht gegeven om een script uit te werken. Jasper wist meteen de juiste snaar te raken met een goed verhaal, maar nu de uitvoering nog. Daar was Jasper (16 jaar) ook verantwoordelijk voor en zie het verbluffende resultaat. Wat een mooie ervaring voor Jasper en wat heeft hij alle verwachtingen overtroffen!

Vernieuwde website
Al enige tijd was onze website niet meer up-to-date. Het nieuwe jaar moeten we goed beginnen, dus daar hebben we werk van gemaakt. Op onze nieuwe website kun je vrijwel alles vinden wat je moet weten, van contactgegevens en expertise tot aan de projecten die we uitvoeren.

Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, dus check de website snel: http:// www.dekluisveghel.nl

Stem nu op onze vrijwilligster Pip!
Pip Schevers, vrijwilligster bij de Kluis, is één van onze initiatiefnemers achter het kookproject en is met dit project genomineerd voor de Vriendenloterij Passieprijs. Deze prijs is ingesteld door Vrijwilligersprijzen.nl en zet jaarlijks organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje. Op vrijdag 15 februari mag Pip naar de prijsuitreiking. Hier wordt de winnaar gekozen door de vakjury. Tot die tijd kan iedereen stemmen. Ben je net zoals wij ook zo trots op Pip? Stem dan nu via onderstaande link:

STEM OP PIP: https://lnkd.in/gYUhPhE

Nacht van de Noordkade groot succes

Vrijdag 25 januari heeft de Nacht van de Noordkade plaatsgevonden en ook wij konden niet achterblijven. Zoals ieder jaar was er weer een leuk programma in De Kluis. Naast de normale open inloop op vrijdagavond, werden er verschillende optredens verzorgd. Zo heeft Blind Getekend een showtje neergezet en kon iedereen losgaan op DJ Bootygo en DJ Lawson.

Wij willen graag alle vrijwilligers die deze avond aanwezig waren bedanken voor de goede hulp!

KICK OFF ”Voor en door jongens’’: Vette activiteiten voor jongens van groep 7 en 8

Woensdagmiddag 30 januari zal de KICK OFF voor de jonge doelgroep plaatsvinden. Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om ook voor de jongere doelgroep, jongeren uit groep 7 en 8, een leuke activiteit te bedenken. Binnen de gemeente werd nog weinig aangeboden voor deze doelgroep, hier wilden wij verandering in brengen. Na de Kick off zal er elke woensdagmiddag een leuke, nieuwe activiteit georganiseerd worden. Dus zorg dat je er bij bent!

Aanstaande woensdag 30 januari is het dan zo ver! Deze dag zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Zo kun je plaatjes leren draaien in een DJ-workshop en een gezonde snack bereiden in een kookworkshop. Daarnaast wordt er ook een sportworkshop georganiseerd, waarbij je kennis gaat maken met zelfverdediging en fitness in De Kluis. Of ontdek de geheimen van de Noordkade is een spannende speurtocht. Verder zijn er gedurende de gehele middag The Kluis Games, zoals poolen, tafelvoetballen of FIFA19 op de Playstation. Kortom, genoeg te doen en voor ieder wat wils.

Voor wie? Jongens uit groep 7 en 8
Wanneer? 30 januari 2019
Tijd? 14.30 uur tot 18.00 uur
Waar? Jongerencentrum De Kluis

Wil je deze middag graag langs komen? Laat het ons dan even weten door je in te schrijven via info@dekluisveghel.nl. Vermeld hierbij je naam, je school en je klas.

We hopen je te zien op deze gezellige jongensmiddag!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >