Plaatsingsdatum: vrijdag, 01 maart 2019


Jongerencentrum De Kluis in maart

Minister overhandigt Passieprijs aan vrijwilligster De Kluis

Vrijdag 15 februari heeft de uitreiking plaatsgevonden van de “Meer dan handen vrijwilligersprijzen” in het Akoesticum in Ede. De Minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport overhandigde deze dag alle vrijwilligersprijzen. Sinds 2011 worden er prijzen uitgereikt aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven. De prijzen worden onderverdeeld in drie categorieën, waarbij iedere categorie een juryprijs en een publieksprijs heeft.

Publieksprijs
Voor de publieksprijs kon er gestemd worden via de website www.vrijwilligersprijzen.nl. Doordat jongeren natuurlijk veel actief zijn op social media, waren wij een geduchte concurrent voor alle genomineerden.
Helaas ging de publieksprijs naar de terechte winnaar Stef Verhagen. Deze man levert fantastisch werk net als alle andere vrijwilligers die op deze dag hun verhaal verteld hebben.

160 aanmeldingen!
Wij zijn blij dat we niet in de schoenen stonden van de jury, want iedereen die daar zijn of haar verhaal kwam doen heeft goede bedoelingen. Daarin is niks fout of slecht, maar ontzettend goed en belangrijk dat er vrijwilligers zijn die een ander een dienst bewijzen op welke manier dan ook.

De jury bestond uit een groot aantal deskundigen, waaronder Henk Reinen (Maatschappelijk Ondersteuning @ Ministerie van VWS). Zij moesten maar liefst 160 aanmeldingen beoordelen!

Juryprijs Vriendenloterij Passieprijs

Een belangrijk punt waar de jury op beoordeelt is: “Actief samenwerken met andere vrijwilligers en partijen buiten het project”. Dit heeft de doorslag gegeven, waardoor onze vrijwilligster Pip Schevers, nog maar 14 jaar, met het kookproject gewonnen heeft.

Het Kookproject, wat mede door Pip wordt georganiseerd, is een fantastisch initiatief waardoor jongeren een dagbesteding hebben en gezond kunnen mee eten. Dit past 1 op 1 met het gezondheidsbeleid van De Kluis. Naast het samen koken, het bewust worden van gezonde voeding en het gezellig samen eten, wordt er ook samengewerkt met de Verspillingsfabriek.

Wist je dat…?

Ruim 12 vrijwilligers zich dagelijks inzetten in en rondom De Kluis
Trots op alle vrijwilligers

Wij als jongerenwerkers zijn ontzettend blij en trots dat één van onze vrijwilligers de Passieprijs in ontvangst heeft mogen nemen. Door alle vrijwilligers en jongeren die mee eten, heeft dit er toe geleid dat het een groot succes is geworden. Daarom mogen zij niet vergeten worden in dit verhaal. De waardering naar al onze vrijwilligers is groot en wij doen er alles aan om hun die waardering te geven. Want zonder onze vrijwilligers zijn we nergens!

“Voor en door jongens”: Voor alle jongens uit groep 7 & 8

FIFA 19 TOERNOOI

Woensdag 6 maart 2019

SCHRIJF JE NU IN!
INFO@DEKLUISVEGHEL.NL

https://facebook.com/dekluisveghel             
https://instagram.com/dekluisveghel
info@dekluisveghel.nl                                                                                               
www.dekluisveghel.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >