Plaatsingsdatum: donderdag, 30 mei 2019


Jongerencentrum De Kluis in juni

Gezellige en interessante Iftar

Op 17 mei vond in Moskee Selimiye aan de Evertsenstraat een Iftar plaats. Een Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand genuttigd wordt tijdens zonsondergang.

De uitnodiging was bedoeld om te verbinden door middel van een heerlijke maaltijd. Naast dat het een hele gezellige avond was, waren er veel mooie gesprekken tussen de bezoekers. De Burgemeester in gesprek met de jongeren, de politie met de oude garde van de moskee en de bewoners met de Imam. Interessant was ook de rondleiding en de activiteiten die er voor jongeren plaatsvinden. Het is een zeer waardevolle avond geweest.

ONS Welzijn en De Vijfmaster starten ‘Verlengde schooldag’
Vanaf 14 mei zijn wij gestart met het geven van extra schoollessen op Basisschool De Vijfmaster. De vraag naar extra schoollessen was groot bij leerlingen en ouders van de leerlingen.

Er zijn veel leerlingen die extra schoollessen kunnen gebruiken. Leerlingen hebben thuis bijvoorbeeld geen laptop of hun ouders kunnen hun kinderen om verschillende redenen niet ondersteunen. Er zijn veel leerlingen die graag iets extra’s willen doen. De vraag werd door directrice Ellen Vos al snel bij het jongerenwerk van ONS Welzijn neergelegd en we kwamen samen tot deze mooie oplossing.

Het is belangrijk dat de leerlingen niet worden geremd in hun ontwikkeling. Zeker als zij gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken. Daarom is Evi van het jongerenwerk van ONS Welzijn en een vrijwilligster elke dinsdag aanwezig voor extra ondersteuning.

De Week van de JONGE MANTELZORGER 3 t/m 9 juni 2019
Jonge mantelzorgers staan centraal in de week van 3 tot en met 9 juni. Na het succes van vorig jaar is de Week van de Jonge Mantelzorger uitgegroeid tot een nationaal fenomeen. Met het thema ‘24/7 zorgen’ vraagt Vanzelfsprekend!?, platform voor Jonge Mantelzorgers, samen met 21 gemeentes aandacht voor een vaak ongeziene groep jongeren. Gemeente Meierijstad sluit aan bij deze bewustwordingscampagne samen met het jongerenwerk van ONS welzijn, Welzijn De Meierij en Bizzi.

Onzichtbaar
De Week van de Jonge Mantelzorger is een initiatief om het gesprek aan te gaan over en met jonge mantelzorgers. Zij dragen dag en nacht de last van zorg voor een gezinslid. Elk gezin, elke zorgbehoevende en elke mantelzorger is anders. Maar wat jonge mantelzorgers met elkaar gemeen hebben, zijn hun zorgtaken, hun kopzorgen en soms gemis aan zorg en aandacht. De Week van de Jonge Mantelzorger maakt dat zichtbaar door de jonge mantelzorgers en hun belevingen in de schijnwerpers te zetten.

24 uur 7 dagen per week
Voorafgaand aan en tijdens de week draait het om het thema ‘24/7 zorgen’. Mantelzorger ben je altijd, niet alleen als je boodschappen doet, een zusje kalmeert of je ouders medicijnen toedient. Via commercials, posters, ansichtkaarten, een gezamenlijke website, Facebook-pagina en andere social mediakanalen komt dit tot uiting. Elke gemeente vult de Week van de Jonge Mantelzorger verder in met uiteenlopende activiteiten.

De gemeente Meierijstad doet dat samen met het jongerenwerk van ONS welzijn, Welzijn De Meierij en Bizzi de volgende activiteiten te organiseren:

  • 11 juni Voorlichting aan de zorgcoaches Fioretti College
  • 11 juni “Speciale editie Take Care” Bowlen & Steengrillen
  • 13 juni Themabijeenkomst “Heb jij de jonge mantelzorger in beeld?” voor professionals

Belangrijke datums:

  • 6 juni: is De Kluis gesloten
  • 11 juni: special editie Take Care
  • 12 juni: Buitenspeeldag
  • 25 juni: Meidenavond

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >