Plaatsingsdatum: vrijdag, 29 november 2019


Jongerencentrum De Kluis viert eerste lustrum op Noordkade

Op vrijdag 22 november en dinsdag 26 november vierde jongerencentrum De Kluis officieel het 5- jarig bestaan. Het jongerenwerk is al veel langer dan 5 jaar actief, maar dit is het 5e jaar dat het centrum bewoner is van CHV-Noordkade als zijnde jongerencentrum De Kluis.

Dat De Kluis geen onbekende in binnen Meierijstad bleek wel uit de grote opkomst tijdens de feestelijke netwerkborrel, die ze hebben georganiseerd voor alle collega’s in Veghel en netwerkpartners. Scholen, politie, boa’s, collega jongerenwerkers, collega’s van ONS Welzijn, de wethouder en nog vele met hun waren aanwezig om het glas te heffen en heerlijk te genieten van de hapjes die bereid zijn door de vrijwilligers.

Natuurlijk organiseren ze dan geen ‘gewone’ netwerkborrel. Dat kan je van De Kluis en hun vrijwilligers ook niet verwachten. In samenwerking met Uitjesbazen gaven ze op een ludieke manier informatie over hun werk. Speciaal voor het 5-jarig bestaan hebben jongeren een rapnummer opgenomen, die ervoor zorgde dat iedereen even stil stond bij ons werk.

Feest
Een aantal dagen daarvoor, op vrijdag 22 november, hebben ze voor al hun bezoekers, vrijwilligers en stagiaires een feest gegeven. Het was een drukbezochte avond met meer dan 100 bezoekers. Verschillende jongeren die al jaren gebruik maken van de studio kwamen optreden. En om deze gasten te belonen hebben ze ook een grote artiest laten komen, zodat het feest compleet was.

Overweldigend
De reacties waren overweldigend: “Ik heb echt de avond van mijn leven gehad.” Dat zijn woorden die goed doen en die de bevestiging geven dat ze het goed hebben gedaan. Het was ook bedoeld als beloning voor iedereen die zich de afgelopen 5 jaar betrokken heeft gevoeld of nog steeds voelt bij De Kluis. Al met al een geslaagde week waar ze bij De Kluis even stilstaan bij alle werkzaamheden en de bevestiging dat ze vooral door moeten gaan met alle activiteiten. 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >