Plaatsingsdatum: vrijdag, 29 juni 2018


Jongerencentrum De Kluis in juli

Volop activiteiten voordat de vakantie begint

Nog even en de schoolvakanties gaan beginnen. Wat men misschien niet verwacht is dat het ook in het jongerencentrum wat rustiger gaat worden. Veel jongeren gaan op vakantie of zijn tijdens het lekkere weer in het openluchtzwembad te vinden. Doordat het tijdens de vakantie in het jongerencentrum wat rustiger is zijn wij als jongerenwerker buiten te vinden en gaan we plannen maken voor het nieuwe schooljaar.

Terugblik juni
Het is de moeite waard om de afgelopen maand even terug te blikken. We zijn weer vol bezig geweest met mooie activiteiten op sportgebied en we hebben informatie kunnen delen samen met verschillende netwerkpartners.

Eerste editie Urban Sports Events
Woensdagmiddag 13 juni jl. heeft de eerste editie van het Urban Sports Events plaatsgevonden. Een sportevenement dat tot stand is gekomen door de werkzaamheden van onze HBO stagiaires op en rondom de skatebaan van het Bunderspark. Het was een mooi samenkomen van de buurt voor zowel jong en oud. Zo werden bewoners van de Watersteeg opgehaald om mee te doen met skatende jongeren. De rolstoelworkshop werd hartelijk ontvangen door jong en oud.

Spelsportakel
Op vrijdag 8 juni vond het grote Spelsportakel plaats. Het sportevenement voor alle groep 7 leerlingen werd bijgestaan door drie van onze vier scholarshippers. Maar liefst 400 leerling waren aan het sporten op het sportpark. Door de weersomstandigheden liepen een aantal activiteiten letterlijk in het water, maar voor veel leerlingen mocht dat de pret niet drukken. Daarnaast hebben we voor alle 80 vrijwilligers van het Spelsportakel een gezonder lunch verzorgd.

Week van de Mantelzorger
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het jonge mantelzorger project “Take Care”. Dit project heeft de afgelopen maand zich goed kunnen profileren tijdens “Uit met ouders” en natuurlijk tijdens de “Week van de Mantelzorger”.

Fabriek Magnifique
Natuurlijk kunnen wij met al onze projecten niet ontbreken tijdens Fabriek Magnifique. Dit jaar gaan we laten zien wat wij doen en willen we vooral ons verhaal vertellen. Door middel van ‘kleine’ activiteiten willen we de volgende speerpunten promoten: Meidenwerk, Matching for Success, het Kookproject, Take Care, Sportactiviteiten en de Studio.

Wil jij DJ worden?
De afgelopen tijd is het idee ontstaan om lessen te geven aan onze jongere doelgroep. Om deze lessen een kwaliteitsimpuls te geven hebben we een waardig Studio-Team. We zijn heel blij met de samenstelling van ons team. Het team bestaat uit een ervaren DJ die al jaren les geeft met ondersteuning van jongeren die al jaren gebruik maken van onze studio.

Tijdens Fabriek Magnifique zullen er op vier momenten DJ-workshops plaatsvinden in De Kluis. Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie hierover.

Een dikke ‘like’ voor onze stagiaires

Wat was het een spannend moment voor alle middelbare school eindexamenkandidaten. Na alle examenstress kon het wachten beginnen op het verlossende telefoontje van je mentor. Maar als je dan krijgt te horen dat je geslaagd bent dan mag iedereen het ook weten en kan de dik verdiende vakantie beginnen!

Naast de eindexamenkandidaten zijn er ook afstudeerders en studenten die over moeten naar het volgende schooljaar. Veel hebben de laatste weken nog hard moeten werken om dit te behalen. Dat gold ook voor onze stagiaires. Zo kunnen we met trots vertellen dat onze twee 2de jaars HBO studenten Iris Pennings en Bert Krielen hun stage voldoende afgerond hebben met een schitterend evenement (Urban Sports Event) en een buurtonderzoek. Daarnaast zijn onze drie MBO Sport en Bewegen studenten Timo van Dalsum, Jasper Damsma en Michael Hendrick geslaagd voor hun opleiding.

Voor de overige stagiaires is het nog even hard werken, maar hopelijk kunnen ook zij hun schooljaar positief afsluiten zodat zij lekker van hun vakantie kunnen genieten.

Voor komend schooljaar zijn vrijwel al onze stageplaatsen gevuld op een aantal na. Zo zijn we op zoek naar nieuwe MBO Sport en Bewegen stagiaires die het Krajicek Scholarshipper project willen gaan draaien. Een uitdagende en zelfstandige project die heel veel voordelen met zich meebrengt. Dus heb je zin om bij ons stage te lopen? Neem dan contact met ons op.

Openingstijden

Dag Op afspraak Open inloop
Dinsdag 10:00 – 14:00  
Woensdag 13:00 – 15:00 15:00 – 22:00
Donderdag 13:00 – 18:30 18:30 – 22:00
Vrijdag 13:00 – 15:00 15:00 – 23:00
     
ZOMERROOSTER
Dag Op afspraak Open inloop
Maandag 16 juli t/m 3 augustus ALLEEN OP AFSPRAAK  
Dinsdag 7 augustus 10:00 – 14:00  
Woensdag 8 augustus 13:00 – 15:00 15:00 – 22:00
Donderdag 9 augustus 13:00 – 18:00  
Vrijdag 10 augustus 13:00 – 15:00 15:00 – 23:00

 

 

 

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >