Plaatsingsdatum: dinsdag, 04 september 2018


Josylvio uitsmijter ‘Kom naar de Kade’

De afsluiter op het Wittern buitenpodium van het ‘Kom naar de Kade festival’ op zondagmiddag 9 september  is niemand minder dan de succesvolle rapper Josylvio. Mis het niet! Voordat hij on stage gaat, kun je daar nog genieten van veel meer jong talent, o.a. van ‘House of Talent’.

Josylvio (26) is een rapper van Egyptische/Nederlandse afkomst en heeft in een krappe twee jaar tijd verschillende gouden en platina platen aan zijn naam weten schrijven. Zijn debuutsingle en tevens gouden plaat ‘Le7nesh’ bracht hij uit in 2015; een samenwerking met Sevn Alias en geproduceerd door Esko. Het album bereikte nummer 5 van de Album Top 100 en leverde een nominatie voor een Edison op. Het succes van zijn debuutsingle bleef niet lang onopgemerkt en al snel volgde zijn debuutalbum ‘Ma3seb’ in 2016 met nog meer samenwerkingen waaronder met Hef, Lijpe, Cho, Kevin en Adje.  t.

Josylvio heeft inmiddels zijn tweede album ‘Twee Gezichten’ uitgebracht in 2017 en wist binnen een korte tijd gouden platen te ontvangen voor zijn tracks ‘Abu Dhabi’ en ‘Kleine Jongen’. Zijn lead single ‘Westside’ is inmiddels platina en hij en zijn muziek zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop en rap scene. Ook in het festival circuit maakt Josylvio zijn naam meer dan waar en heeft hij inmiddels gestaan op WOO HAH, Encore, Appelsap, Dutch Valley, Vestival en Summer Festival in Antwerpen.

In september 2017 bracht Josylvio de track ‘Ride or Die’ uit geproduceerd door Esko en wist binnen week te belanden op de felbegeerde nummer 1 positie in de officiële hitlijst van Nederland. Een uitzonderlijke prestatie voor een solo artiest zonder featurings en bekroond met een dubbel platina award. In 2018 presteerde hij wederom hetzelfde door een nummer 1 hit te scoren met de track ‘Catch up’, de tweede single van zijn album ‘Hella Cash’. Op 9 augustus 2018 werd bekend gemaakt dat Josylvio een van de deelnemers is aan het negentiende seizoen van het RTL 5 programma Expeditie Robinson.

Line up Wittern Podium

14.00 – 15.00 uur Flabbergasted

15.00 – 16.00 uur House of Talent, (15.00 iAM, 15.15 Jorieke Sterken, 15.30 Ruby Prophet, 15.45 Julia van Helvoirt) bekend van SBS6.

16.00 – 17.00 uur Loud ’n Bright

17.00 – 17.30 uur Josylvio

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >