Plaatsingsdatum: zondag, 30 december 2018


Kinderen op bezoek bij Biënnale

Toen juf Suzanne van Breugel van De Wissel in Veghel via Cultuurkade het aanbod kreeg om langs te komen op de Biënnale in Veghel, twijfelde ze niet lang. Op de Biënnale werden van 16 t/m 30 november uiteenlopende werken van verschillende gerenommeerde kunstenaars getoond. De werken zijn heel erg verschillend: van piepklein naar (extreem) groot, veel en weinig kleur, schilderkunst, boetseerwerk, beelden van afvalmateriaal tot brons en metaal, schilderijen en nog veel meer. Juf Suzanne liet de kinderen van te voren al wat dingen zien, zodat ze van een naakte torso niet zouden schrikken.

Corné van der Hijden (van Van Loon Galleries) nam samen met een collega de rondleiding voor zijn rekening. Ze lieten de kinderen kennismaken met allerlei soorten kunstwerken, sommige mochten ze aanraken. Er werd uitgelegd hoe het gemaakt is en wat de kunstenaar erbij wil vertellen en welke technieken ze gebruiken. De jonge leerlingen van basisschool De Bernadette werden in vogelvlucht meegenomen door de wereld van “grote mensen kunst”, mensen die zelfs hun geld er mee kunnen verdienen. Met gespitste oren, open monden en grote ogen namen de kinderen er kennis van!

Ook de leerlingen van basisschool ’t Talent uit Schijndel bezochten de Biënnale. Zij werden zo enthousiast van de ballpoint-portretten op bierviltjes van Anita Vermeeren, dat meester Christian ze nog dezelfde middag zelf aan de slag liet gaan. Zie het resultaat hierboven in de header foto. De leerlingen van de Wissel uit Veghel gaan in januari aan de slag in een heel kunstproject met de inspiratie die ze opdeden bij de Biënnale.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >