Plaatsingsdatum: vrijdag, 28 september 2018


Bezoek Koningin Maxima hoogtepunt festijn

Het 100-jarige bestaan van CHV Noordkade en de opening van Theater  de Blauwe Kei was aanleiding van een groot ‘Kom naar de Kade’ feest op de Veghelse Noordkade. Zondag kwamen meer dan 6.500 mensen genieten van alles wat de Noordkade te bieden heeft. Maandag kwamen ruim 600 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van culturele organisaties uit heel Nederland voor een businessevent naar de Noordkade. Hoogtepunt was toch wel het bezoek dat Koningin Maxima maandagmiddag aan de Noordkade bracht. Toegejuicht  door vele honderden enthousiaste toeschouwers en toegezongen door een groot koor van kinderen namens CHV Academy arriveerde zij met haar gevolg stipt om 15.00 uur bij de ingang van de cultuurfabriek. Ze werd daar welkom geheten door bestuursvoorzitter Martien van den Hoven en directeur Harry Vermeulen.  Het gilde bracht een groet en van Blauwe Kei junior ster Sem kreeg de majesteit een mooi boeket. In haar gevolg de Commissaris van de Koning, de burgemeester van Meierijstad, kamerheer en adjudant van de koning en hofdame.

Het bezoek begon met een rondgang door de ateliers van Phoenix die eindigde in de smederij. De koningin toonde veel belangstelling voor docenten en cursisten. Daarna ging het naar de Malerij alwaar o.a dansdemonstratie en circusacts te zien waren.  Buiten bij de Nishut aan de haven was een optreden van een band van Pop en Co o.l.v. docent Joost van Sprundel en vervolgens ging het gezelschap naar het theater waar de gasten van het businessevent en presentatrice Christel de Laat haar welkom heetten. Na een speech van  theaterdirecteur Harry Vermeulen bestond de openingshandeling uit het aanreiken van een toverstafje annex dirigeerstokje dat even tevoren door een elfje (Roos van der Meijden) aan Maxima overhandigd. Met dat stokje liet dirigent Mac van Kessel het orkest in de zaal ‘Fun in the Sun’ spelen met als solist wereldtrompettist Eric Vloeimans die het optreden afsloot met een duet.

Daarna vertrok het koninklijke gezelschap naar de Koekbouw waar nog gesprekken plaatsvonden met vertegenwoordigers van de Noordkade, het bedrijfsleven en bestuurders. Om klokslag 16.30 uur vertrok de koningin weer naar huis uitgezwaaid. De overige bezoekers genoten daarna nog van een optreden van Wereldband en een naborrel. Het waren twee gedenkwaardige dagen voor de Noordkade die nog lang zullen naklinken, al was het maar door de vele vertegenwoordigers van de pers die verslag zullen doen van dit mooie festijn.

Via deze LINK treft u een fotoverslag van het bezoek van de koningin en de overige festiviteiten. Foto’s zijn uitsluitend voor privé gebruik. Voor professioneel gebruik geldt uitdrukkelijk toestemming vooraf van CHV Noordkade. Tevens dient bij publicatie de naam van de fotograaf Wim Roefs te worden vermeld.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >