Plaatsingsdatum: zondag, 20 mei 2018


Koninklijke eer voor Hans Raaijmakers

Cultuurfabriek Noordkade bestuurslid Hans Raaijmakers  heeft op vrijdag 18 mei een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Er is veel waardering voor de vele vrijwillige werkzaamheden die Hans al sinds jaren verricht. Hij was van 1986 tot en met 1999 portefeuillehouder Verkeer en Vervoer bij de Contactgroep Veghelse Ondernemingen (CVO) en in 1985 stond hij mede aan de wieg van de Stichting Opleidingen Veghelse Ondernemingen (SOVO). Hij is ruim 10 jaar bij SOVO betrokken geweest. Binnen beide activiteiten was hij een zeer actief bestuurder wiens betrokkenheid van grote invloed is geweest voor het bedrijfsleven en de bereikbaarheid van Veghel.

Van 2008 tot 2014 was Hans voorzitter van Muziekvereniging Frisselstein. Naast het besturen van Frisselstein hield hij zich ook bezig met andere zaken. Zo besteedde hij veel aandacht aan een goede verbinding van de muziekvereniging met de Veghelse samenleving en had hij een zeer actieve rol bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld Veghel Nightlive en het Slokdarmfestival/Fabriek Magnifique. Verder heeft hij onder andere veel aandacht besteed aan de realisering van een repetitieruimte voor Frisselstein op de Noordkade, extra manieren om de financiële situatie van de muziekvereniging te versterken gerealiseerd en ook bij de werving van (jeugd-)leden en de vorming van verschillende ensembles was hij zeer betrokken.

Decorandus is tot 2008 14 jaar betrokken geweest bij Carnavalsvereniging De Kuussegatters. Hij is daar onder andere jarenlang actief geweest bij de organisatie van de jaarlijkse vlooienmarkt en was tijdens de vlooienmarkt in touw als veilingmeester. Het Sint Barbaragilde Veghel heeft ook 13 jaar (1992-2005) op de inzet van Hans mogen rekenen. Hij was voor de organisatie van de Hoge Schuts van 1997 voorzitter van de commissie die deze kringdag organiseerde. En ook voor het gilde was hij actief bij de Veghelse vlooienmarkt.

In 2012 trad Hans toe tot het bestuur van Cultuurhaven Veghel, later Cultuurfabriek Noordkade Het bestuur van die stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van cultuurpartijen die actief zijn op de Noordkade. Decorandus heeft binnen het bestuur het aandachtsgebied de verenigingen en het algemeen beleid. Hij behartigde onder andere de belangen van de gebruikers van de Noordkade en sloeg bruggen tussen culturele en commerciële partijen. (bron persbericht kliknieuws)

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >