Plaatsingsdatum: maandag, 30 juli 2018


Leer deze zomer zandsculpturen bouwen

Iedereen kent ze wel, de prachtige grootse zandsculpturen gebouwd door echte zandkunstenaars. Bij Phoenix Cultuur kun je deze zomer zelf een zandsculptuur leren bouwen met de korte cursus: beeldhouwen in zand. In twee lessen leer je de fijne kneepjes en technieken om zelf groots aan de slag te gaan.

De korte cursus “Beeldhouwen in zand” vindt plaats op zaterdag 25 augustus van 10.00 – 16.00 uur en zaterdag 8 september van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de eerste les start je op de CHV Noordkade in Veghel met een kleine sculptuur-oefening in zand. Aansluitend bezoek je o.l.v. docent en zandsculptor Arianne van Rosmalen het Zandsculpturen Festival Brabant in Oss. Voldoende inspiratie opgedaan? In de tweede les ga je aan de slag met een groot zandsculptuur in het Zandatelier in Uden.

Beeldhouwen in zand
Zand is een bijzonder materiaal om sculpturen mee te maken. Je kunt het snel bewerken en het nodigt uit om groots te werken. Tijdens de korte cursus leer je het zand te ‘compacten’ tot een stevig blok van waaruit je gaat werken. Je experimenteert met technieken uit de beeldhouwkunst en de boetseerkunst om je sculptuur vorm te geven.

Sluit je vakantie af met deze te gekke tweedaagse cursus op zaterdag 25 augustus en zaterdag 8 september. Kosten zijn € 89,- per persoon. Kijk voor meer info en aanmelden op www.phoenixcultuur.nl. Meer info over Arianne van Rosmalen via www.arie.nu.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >