Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 augustus 2019


Lessen Ierse dans op de Veghelse Noordkade

Met ingang van 1 september gaan de lessen Ierse dans weer van start bij Cultuur Haven Veghel op de Noordkade. Velen zullen deze dansvorm nog kennen van het optreden van Michael Flatley tijdens het songfestival van 1994 en de daarop volgende grote shows Riverdance en Lord of the Dance. Maar wellicht ook van de optredens van Scoil Rince A Ghrá tijdens de Irish Day at the CHV en het Blinkers Festival in Veghel. Ierse dans is een unieke combinatie van muziek, beweging en gezelligheid! Er zijn solo- en groepsdansen op soft shoe en hard shoe, in traditionele en eigen choreografieën. Naast demo’s en voorstellingen zijn er ook veel wedstrijden waar een professionele jury oordeelt over de vaardigheden van de danser.

Docent Micky van Wijnen heeft veel ervaring in alle dansvormen maar legde zich de laatste jaren vooral toe op de Ierse dans.  Zij maakte o.a. deel uit van een Ierse dansgroep Oisin die met een live band optredens verzorgde. Zij is volledig bevoegd docent van de World Irish Dance Association (WIDA) en ook, als eerste in Nederland, gecertificeerd adjudicator (jury) bij wedstrijden van deze en andere organisaties over de hele wereld.

Iedereen is welkom voor een gratis proefles! De lessen in Veghel zijn op dinsdagavond van 21.00-22.30 uur voor volwassenen. Er zijn kinderlessen op de locaties in Den Bosch en Eindhoven maar bij voldoende belangstelling kan er in Veghel ook een groep starten. Ga voor meer informatie naar www.irishdance.nl of neem contact op met Micky via info@irishdance.nl. Of neem eens een kijkje op onze facebookpagina Ierse Dans Eindhoven/Den Bosch Rince A Ghrá.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >