Plaatsingsdatum: zaterdag, 22 juni 2019


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 30 juni NOORDKADE FESTIVAL

Maart sings Whitney | Malibu | Jimmy’s Gang

 Maart Sings Whitney – 14:00 – 15:00

Maartje Houtzager met haar swingende band ‘Maart Sings Whitney’ Maart sings Whitney bijt op de zondag van het Noordkade festival 2019 de spits af. 

Een aantal wereldberoemde nummers van de veel te vroeg overleden Whitney Houston zijn in een verrassende jazzy, latin of klassieke sfeer gearrangeerd, er zijn ook songs hetzelfde gebleven. Samen met Mark Eshuis op drums, Peter Bergman op bas, Toon Meijer op sax en Aristo op Keys zingt Maartje Houtzager: ‘Whitney’.

Malibu – 16:00 – 17:00

Malibu maakt zweterige pop met invloeden uit de hiphop, garagerock en exotica. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten vol ironie, losers en mededogen. De band bracht in 2016 zijn debuutalbum uit (‘Een heerlijk plaatje!’- OOR) en heeft live zo zoetjes aan een dikke reputatie waarin energie en bravoure met een laat-het-lekker-los-mentaliteit wordt gemixt.

Jimmy’s Gang – 17:30 – 18:30

In de jaren tachtig en negentig een bekende naam, zowel nationaal als internationaal. Met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues
was Jimmy’s Gang op menig podium, festival en in de toen bekende
muziekcafé’s en discotheken, te zien en te horen.

Centraal in deze revival ook weer Jimmy Martin Sterman,
Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig
met o.a. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als:
Blues ’66, IBC, Bluesdimension , later ook met gebroeders Laporte
(Barrelhouse),Erwin van Ligten, Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg).

 

Zondag 7 juli Grupo Nuevo met wereldmuziek

De muziek is gebaseerd op Afrikaanse-, Braziliaanse- en Cubaanse ritmes en de composities, vaak met een welhaast Barokachtig akkoordgebruik, lenen zich uitstekend voor fantasievolle en geïnspireerde improvisaties. De musici hebben een brede muzikale achtergrond variërend van jazz, Afro-Latin, klassiek, blues en vrije improvisatie( “instant composing”). Al deze invloeden zullen ook zeker tijdens het concert te horen zijn. Toon Segers is autodidact, en heeft zijn sporen verdiend in Jazz, Latin-, en klassieke muziek, terwijl Edward Capel en Bas van den Booren in Tilburg hun Conservatoriumopleiding gedaan hebben. Frans van Grinsven studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en gaf daarna les aan o.a. het Fontys Conservatorium.

Edward Capel – alt- en sopraansaxofoon (Eddy and the Ethiopians)
Bas van den Booren – gitaar
Toon Segers – contrabas
Frans van Grinsven – drums & composities.

Zondag 14 juli Circle J. explosieve mix van folk & punk

Circle J serveert een explosieve mix van folk en punk – met doedelzak, banjo, mandoline, tin whistle en een neiging tot wanordelijkheid – die men het beste heet en luid consumeert en wegspoelt met bier. De aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers is een perfect recept gebleken om bij te feesten, drinken, dansen en het beest uit te hangen, en hun albums zijn steeds goed beoordeeld door recensenten en zowel door folk-punk fans als feestliefhebbers met gejuich ontvangen. Dus slijp je strijdbijl, trek je danslaarzen aan en doe mee met Circle J in een lekker potje folk-punk. Je zult dansen en zweten als een hondsdolle ork en de rest van de week shanties neuriën.

Circle J heeft opgetreden op vele podia en festivals in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland, waaronder Tivoli Utrecht, Paradiso Amsterdam, Melkweg Amsterdam, 013 Tilburg, het Paard Den Haag, Oosterpoort Groningen, Rockhall (LU), Wild at Heart Berlijn (DE), Bevrijdingsfestival Utrecht, het Endorse it in Dorset festival (UK), Puelles Rock (ES), Festival Mundial Tilburg en Paaspop Schijndel.

Circle J dat zijn: Tomba – zang en bas, Edje- gitaar en zang, Jasper – banjo, mandoline en zang, Marianne – doedelzak, tin whistle, dwarsfluit en zang Thom – drums

Zondag 21 juli ‘goud van oud’ met Dutch Roses 

 

Hartstocht, flow, passie en fun, bepalen voor DutchRoses het karakter van hun sound. Muziek maken is voor de vijf bandleden zoveel meer dan alleen ‘n nummer goed spelen. DutchRoses brengen vaak verrassende nummers met vierstemmige zang. Dubbele gitaarsolo`s ondersteund met ‘n heerlijke bas en eigenzinnige drums.

Genre/invloeden:
Pop, Rock & Roll, Blues, kortom, muziekstijlen die ons erg aanspreken! Eigenlijk vanalles BEHALVE Nederlandstalig. DutchRoses heeft een breed repertoire van voornamelijk Golden Oldies, waardoor ze in staat zijn om van elk optreden een succes te maken. DutchRoses speelt met hetzelfde gemak in grote zalen, intieme feestjes, dampende cafe’s maar ook (semi) akoestisch in huiskamers!

Zondag 28 juli Ray Stepien Trio, een vurige blues uit Eindhoven

Ray Stepien Trio, een vurige bluesband uit Eindhoven – winnaar van The Texelblues challenge en finalist van the Dutch blues Challenge.
Het gitaarspel van frontman Ray Stepien wordt nu al vergeleken met dat van grootheden als Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Naast covers van onder andere deze heren, speelt de band ook eigen nummers die wederom goed in de smaak vallen bij het publiek.
Ieder optreden gaan deze heren uit het dak en nemen hun publiek daarbij mee. Ray Stepien Trio, be sure to check it out!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >