Plaatsingsdatum: woensdag, 09 oktober 2019


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur zijn ook in de maand oktober weer live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De concerten zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er lekker swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is welkom. 

Zondag 27 oktober Lapa Loca speelt Aretha and the blues

Lapa Loca neemt je mee op ontdekkingsreis. Een muzikale verkenning van Amerikaanse roots, met een dikke dosis hedendaagse blues. Van de moerassen van Georgia, via Nashville en Kansas City, helemaal door tot aan het zonnige Californië. De blues heeft een lange weg afgelegd. Zij is de afgelopen 100 jaar geëvolueerd van eenvoudige plattelandsblues tot een rijke muziekcultuur met vele subgenres.

De blues, onze versie van het verhaal, gemixt met een snufje oude soul, country, funk en rock maakt het repertoire van Lapa Loca.  Een greep uit dat repertoire: Vintage Trouble, Alabama Lovesnakes, Susan Tedeschi & Derek Trucks, Samantha Fish, London Souls, Buddy Guy, Gary Clark Jr., Bonnie Raitt, Freddy King, Otis Redding en nog veel meer.

Het is iets puurs, rauw en waar. Aretha Franklin heeft vele kanten, maar deze pure kant wil de band belichten. Ze zijn gefascineerd door het geluid en proeven en leren en mixen het met hun eigen sound. Ze zijn nog maar net begonnen in ‘de scene’, het zijn 4 mensen die hun hart en liefde voor muziek volgen. Het verbind ze in elk project weer.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >