Plaatsingsdatum: donderdag, 11 april 2019


Livemuziek op zondag in april

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 21 april Those Metal Boys & Metal Toys

Those Metal Boys with their Metal Toys is een string band die zich sinds jaar en dag, zeg maar vanaf 1977, verdiept heeft in muziekgenres die vandaag nog zelden enige aandacht krijgen in diverse media. De verkeerde associatie die men al te gauw maakt is het verderfelijke begrip nostalgie. Kan men terug verlangen naar een tijd die men zelf niet eens meegemaakt heeft? Nee, dus. Onze interesse gaat uit naar mooie muziek en toevallig heeft men vroeger heel wat prachtige composities gemaakt en songs geschreven die heden onterecht buiten de interessesfeer van de op commercie afgestemde media vallen.

Al meer dan 25 jaar grasduinen we in de archieven van blues, jazz en swing van de eerste helft van de twintigste eeuw. Een onuitputtelijke bron die garant staat voor verrassende songs en de basis vormt voor het meeste wat er heden ten dage nog steeds aan “populaire” muziek wordt gemaakt. Het ‘metal’-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep.  Het zijn National Steel’s en dobro’s, zowel gewone als tenor en hawaïaanse gitaren en enkele komen origineel uit de jaren dertig, de periode waarin ze werden ontwikkeld en hoofdzakelijk gebruikt. Naast deze instrumenten, die de groep hun originele kleur geven, zorgen viool, trompet en contrabas voor een hecht geheel.

Zondag 28 april JEF and the Pennies from Haeven

Een optreden van deze piloten is een stormachtige vlucht voor luisteraars zonder hoogtevrees. De bemanning zorgt voor het “feelgood” gevoel. JEF geeft alles! Op eenzame hoogte krijgt iedereen warme oren van zowel de eigen songs als een paar bewerkte covers. 

JEF is half-akoestische popmuziek met energieke podiumpresentatie. Het liefst landen ze in kroegen en op festivals. De hele bemanning zingt en het is pas stil als de crew van JEF is uitgezwaaid en hun vliegtuig aan de horizon is verdwenen. Een paar steekwoorden: semi-akoestische popmuziek, feelgood, energieke podiumpresentatie, contact met publiek.

Uit recensies: “Het plezier dat de mannen in hun spel hebben is aanstekelijk”, “Het gaat er niet om een zo glad mogelijk optreden neer te zetten, maar de band wil vooral het publiek een goede tijd bezorgen; en dat lukt”

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >