Plaatsingsdatum: maandag, 04 februari 2019


Muziek op zondag in februari

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Vaak klinkt er swingende muziek waarop gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 17 februari: Thomas Toussaint blues- roots

De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B.

De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg. De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.

“Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” – Mark Hummel, Castro Valley, CA. Thomas is award-winnaar als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016

Zondag 24 februari Cats on the Corner Blues Roots-a-Billy

De mannen van Cats on the corner spelen blues uit het Zuiden. Met een snuifje Red Devils, een Scheutje Little Walter en een Grammetje Jimmie Vaughan. Mocht je denken dat Blues inmiddels oude mannen muziek is? Think again!! Cats on the Corner speelt de vouwen uit je broek met de vuigste en smerigste Blues uit het Zuiden (want daar komt de Blues altijd vandaan).

Met Bluesharp en Contrabas vintage Drums en Strat terug naar de essentie van muziek. Denk Soul voordat het R&B heette denk Rhythm & Blues voordat het R&R werd. In de beste traditie van oude helden als Bo en Robert en jongere goden als The Red Devils en the Hoax. Met gepokte en gemazelde mannen met meer jaren aan podiumervaring dan Blues oud is; nou ja bijna dan. Uit alle hoeken en gaten zijn ze gekomen; Rockabilly/Ska/Metal/Roots en meer. Een optreden van Cats on the Corner is van diep intens en meeslepend naar pannen van het dak feest. Reken maar dat feest vieren een serieuze zaak is met Cats on the Corner.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >