Plaatsingsdatum: vrijdag, 29 november 2019


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur zijn ook in de maand december weer live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De concerten zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er lekker swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is welkom. 

Zondag 8 december Rock ’n Roll party met Crazy Cadillac

Crazy Cadillac is een zevenkoppige, swingende ’50-er jaren’ Rock ‘n’ Roll Party band in traditionele bezetting: zang, gitaar, saxofoon, bas en drums. Daardoor klinkt de Rock ‘n’ Roll muziek van Crazy Cadillac authentiek, zoals de muziek uit die tijd moet klinken: puur, swingend, sfeervol, soms rauw, en altijd voorzien van een flinke dosis plezier en humor. En er kan beslist weer gedanst worden!  

De band Crazy Cadillac brengt een gevarieerd repertoire met alle ‘oldies’ uit de hoogtijdagen van de Rock ‘n’ Roll. Er komt een uitgebreide medley voorbij van her­kenbare nummers van onder andere Bill Haley & the Comets, Elvis Pres­ley, Chuck Berry, Dion & the Belmonts, Eddy Cochran, Freddy Bell & the Bellboys en vele anderen.  Tijdens ieder optreden van Crazy Cadillac springen de vonken er van af, niet op de laatste plaats door het enthousiasme en plezier waarmee gespeeld wordt. Dus heren, trek je blauwe suede schoenen aan en doe een lik Brylcreem in je haar en dames haal je petticoat uit de kast, zondag is er rock ’n roll in De Afzakkerij.

Zondag 15 december Vintage Heroes tribute to Vintage Trouble

Vintage Heroes is een tribute band, opgestart na het zien van de helden Vintage Trouble.  Vintage wie…., ja Vintage Trouble.  Deze Amerikaanse band speelde al in het voorprogramma van AC/DC, Rolling Stones, The Who etc etc. Ze stonden zelfs in 2012 al op het hoofdpodium van PinkPop.  Het is de sound van oude soul gecombineerd met Rock invloeden.  Laat de gedachten van vinylplaten, zweterige “Juke Joints” en oude soullegendes bovendrijven. Onder de bezielende leiding van hun frontman Makkie en de super strakke rythm sectie, zet Vintage Heroes een show neer om niet te vergeten.

Zondag 22 december FoolProof met pop en rock uit de jaren ’60 en ’70

FoolProof is een rockband uit Papendrecht Ze richten zich voornamelijk op de rock en pop muziek uit de jaren ’60-70-(en’80). Gestart in 200 en na wat gebruikelijke wisselingen spelen ze al weer sinds medio 2007 in een ongewijzigde bezetting. Nu, zoveel jaren en heel veel optredens verder kunnen ze met een gerust hart zeggen dat ze een lekkere vette ingespeelde band zijn geworden.  

Geen band die van alles wat speelt. Ze spelen juist alleen maar die muziek die ze zelf ook leuk vinden. Want plezier, dat staat voorop. Daar doen ze het voor en daarom spat dat plezier er altijd weer af! Nummers die je van FoolProof kunt verwachten zijn van Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep. Maar ook rustiger werk van o.a. the Beatles, Joe Cocker, wat Blues en zelfs een beetje Country.

Interessant blijft een optreden van FoolProof altijd omdat ze met z’n drieën afwisselend ‘lead’ zingen en veel nummers 4-stemmig van koortjes voorzien. Daarnaast schuwen we een lekkere piano-, orgel- of gitaarsolo niet. We zijn tenslotte muzikanten.

Zondag 29 december Still Working funky soulband

Soul & Funky Band Still-Working is opgericht in 2009/2010 en bestaat momenteel uit 14 muzikanten. De 14-koppige band met zes strakke blazers en een funky ritmesectie geven de juiste background aan de zang. De band vermaakt het publiek niet alleen met opzwepende grooves maar ook met een geweldige show. Soul & Funky Band Still-Working brengt muziek in de ideale combinatie van soul en funky nummers uit de jaren 70 tot en met 90. James Brown, Tina Turner en Otis Redding, American Bread & Neil Christian en vele anderen.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >