Plaatsingsdatum: maandag, 29 juli 2019


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur zijn ook in augustus live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De optredens zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is mogelijk. 

Zondag 18 augustus – Stevige rockmuziek van L’Attaque

Deze keer stevige rockmuziek van L’Attaque uit Geldrop. Het is een viermansformatie bestaande uit Nederlandse en Engelse muzikanten, die kunnen putten uit jarenlange professionele ervaring! De band speelt covers van bekende rockformaties als Foo Fighters, Muse, Lenny Kravitz, Foo Fighters, Muse, Depp Purple, Queens of Stone en vele anderen.

Vanaf de openingsakkoorden bij het eerste nummer ben je getuige van een indrukwekkende muziekmiddag: een krachtig en energiek optreden met opvallende en diverse rocknummers. Daaronder overbekende maar ook classic-rocknummers, dan weer eens een wat ongebruikelijke song of weer een onverwachte keuze zoals Stevie Wonder of Jimi Hendrix. Allemaal gespeeld vanuit dezelfde pure passie.

Bezetting: Jan Jansen (guitar), Jed Jones (drums), Jim van Tintelen (bass guitar) en John van Tintelen (singer & guitar)

Zondag 25 augustus – Blues/soul van Blind Lemon

Blind Lemon is een verrassende, fris klinkende bluesband. De band speelt van stampende blues tot swingende soul. Het repertoire is heel gevarieerd en loopt uiteen van o.a. Joe Bonamassa en Beth Hart tot Otis Redding en Etta James.

Een deel van de muzikanten speelt al jaren samen. Hubert van Hees (drums) en Roland Kok (bas) zorgen voor de stevige basis; deze geweldige ritmesectie staat als een huis. Het herkenbare blues-geluid van Walter van der Hoeven zorgt voor het nodige gitaar vuurwerk. Sinds een jaar wordt de band verstrekt door de 25-jarige Britt Litjens. Zij neemt het grootste deel van de zang voor haar rekening en met haar piano en orgel laat deze jonge soul diva de band ongekend swingen. Elk optreden staat garant voor een feestje, waarbij het dak eraf gaat. Blind Lemon moet je gezien en gehoord hebben!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >