Plaatsingsdatum: maandag, 24 februari 2020


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur zijn vijftig zondagen per jaar live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Er komen verschillende genres aan bod, van blues tot jazz en van rock tot soul classics. De middagen zijn erg gezellig, druk bezocht, met veel ruimte voor ontmoetingen, een lekker drankje en respect voor de optredende artiesten. De entree is gratis, een vrije gift is welkom.

 

Zondag 15 maart Irish Folk van Lowland Paddies

Vijf jonge Nederlanders die in hun tienerjaren verknocht raakten aan de Ierse folk. Dat zijn de Lowland Paddies. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens op verschillende podia in binnen- en buitenland.

De Paddies spelen zowel de bekende als minder bekende Ierse instrumentale en gezongen nummers, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek. De Lowland Paddies maakten tot nu toe twee albums, For Fun And Diversion (2006) en ‘Till The Cows Come Home (2010).

Zondag 22 maart Cooder Connection – Ry Cooder Tribute band

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder.  Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Smaak en gevoel voor muzikale intentie is nodig om deze muziek integer te spelen.

Samen met Ron Bormans  zang, Angelo Bombrini accordeon, Geert Roelofs drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. In deze samenstelling komen de ware Cooderfreaks bij elkaar. Waarbij Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat doet herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden. De tot nu toe gespeelde concerten in deze toer waren uitverkocht dus dit mag je niet missen.

Zondag 29 maart JPK Band -Bluesrock

Het is een gerenommeerde bluesrockformatie uit de regio Veghel die zowel eigen nummers speelt en als covers van bluesrockhelden in een stevig JPK sausje. Het optreden begint om 15.00 uur, zaal open om 14.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

In 2000 formeerde gitarist Jan Pieter Kuijten zijn eigen band. Het werd een driemansformatie met een sterk eigen repertoire geïnspireerd door authentieke Rhythm & Blues en bluesrock. In een rap tempo veroverden ze sindsdien in binnen en buitenland podiumplaatsen en harten van bezoekers op tal van festivals en in muziekcafés. In mei 2002 zag hun eerste CD ‘Knife and Gun’ het levenslicht met daarop 8 eigen nummers. Dat repertoire is sindsdien uitgebreid en zelfs vervijfvoudigd.

Volgens de bandleden kan hun muziek kan het beste worden beschreven als ‘een muzikale wervelwind die een aangenaam gevoel van welbehagen’ achterlaat. Hun optreden is een interactief gebeuren met het publiek en eindigt meestal in één groot feest. Met bassist Rinus de Lang, en drummer Jan Keuter vormt gitarist Jan Keuter een uniek bluesrock trio met een onmiskenbare eigen sound, maar die ook nummers van grootheden als Jimi Hendrix, Steven Ray Vaughn, Ten Years After, Johnny Winter en Chuck Berry in een eigen JPK jasje steekt.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >