Plaatsingsdatum: vrijdag, 20 december 2019


Live muziek op zondag in De Afzakkerij

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur zijn ook in de maand december weer live optredens op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De concerten zijn heel divers, van blues(rock) tot wereldmuziek. Soms ook mooie luisternummers, waarbij het fijn is als het publiek de artiest niet overstemd. Niet zelden klinkt er lekker swingende muziek waarop zelfs gedanst kan worden. De toegang is altijd gratis, een vrije gift voor de muziek is welkom. 

Zondag 26 januari 2020 CC Blue Jazz

CCBlue vindt het heerlijk om op eigen wijze bekende en soms ook minder bekende jazzstandards en bluesnummers te spelen, gemengd met ouderwetse R&B. De muziek gaat van ballads via swing jazz nummers en songs met een latin feel naar dansnummers uit het soulrepertoire. CCBlue bestaat uit Suzan Spermon die met haar stem iedereen meeneemt in de verschillende era’s die de muziek van CCBlue doorloopt, Ab Kroon die met veel gevoel toetsen bespeelt, Hans de Krijger die zijn contrabas (en basgitaar) laat swingen, Johan Ophoff met zijn unieke gitaargeluid en dito solo’s en Bert Frissen die er op de drums voor zorgt dat niemand stil kan zitten Een optreden van CCBlue betekent plezier beleven aan goed in het gehoor liggende livemuziek!

Zondag 2 februari Redhouse Blues Band

Red House speelt de betere bluesrock en heeft daarmee in 10 jaar tijd een aardige staat van dienst opgebouwd. De belangrijkste inspiratiebron is muziek met een stevige bluesrock-basis, zoals die eind jaren ’60 en begin jaren ’70 werd gemaakt. Denk aan Rory Gallagher, Livin’ Blues, The Kinks, Jimi Hendrix en The Rolling Stones -om er een paar te noemen.

Red House speelt covers, maar in een eigen jasje, met een typische Red House sound. Die sound is afkomstig van Peer van Dongen (lead-zang en bluesharp), Eus Adank (gitaar en backing vocals), Toon van Herpen (bas) en Rob Heeren (drums); stuk voor stuk ervaren muzikanten die hun sporen ook in andere bands hebben verdiend. In het repertoire van Red House vind je niet alleen de grote hits, maar ook minder bekende nummers. Geen plat gespeelde songs en het bekende drie-akkoordenwerk bij deze band! Wie naar een optreden van Red House gaat, kan rekenen op een stevig geluid met een verrassende eigenheid.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >