Plaatsingsdatum: donderdag, 30 mei 2019


Lokaal talent presenteert zich op 1 Ander Festival

Vorig jaar richtte Phoenix Cultuur in samenwerking met de organisatie van het 1 Ander Festival Schijndel voor de eerste keer een heus Phoenix Cultuurplein in. En dat was een groot succes! Ook dit jaar, op zondag 16 juni, genieten bezoekers opnieuw van grote en kleine optredens op het Phoenix Cultuurplein, en kunnen ze zelf deelnemen aan allerlei activiteiten. Beeldende kunst, muziek, dans en theater, alles komt aan bod!

Zodra de bezoekers van het 1 Ander Festival op zondagmiddag 16 juni naar de poort van het Phoenix Cultuurplein lopen, worden zij ondergedompeld in alles wat de cursisten, leerlingen en kunstdocenten van Phoenix te bieden hebben. En dat is heel veel moois! Er zijn verschillende optredens van dansgroepen, popbands, orkesten en ensembles. Op het kinderplein van het festival kunnen kinderen terecht voor circus.

De beeldende afdeling van Phoenix Cultuur laat zich van haar beste kant zien met bijzondere presentaties en workshops. Kunstenaars Ad van Aart en Jorg van Broekhoven bouwen een installatie met klankkunstwerken en bezoekers gaan samen met hen aan de slag. Textielkunstenares Tess Schevers maakt met oude spijkerbroeken XXL Smyrna knopen, en creëert hiermee een groot textielkunstwerk.

Phoenix Cultuur levert daarnaast een bijdrage aan het festivalprogramma op zaterdagavond. Bij de start van deze Latin-avond is er een salsa workshop voor alle bezoekers om alvast lekker in de festival- en danssfeer te komen.

Het Phoenix Cultuurplein op het 1 Ander Festival in Schijndel is op zondag 16 juni van 14.00 – 20.00 uur te bezoeken. Meer informatie over de activiteiten en het aanbod van Phoenix Cultuur in heel Meierijstad is te vinden op www.phoenixcultuur.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >