Plaatsingsdatum: woensdag, 28 februari 2018


Luistercafé over Nirvana

In “De Apotheek” in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 2 maart een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat Nirvana. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Veghel in samenwerking met Café De Afzakkerij. Dus let op; De Apotheek is gelegen boven De Afzakkerij.
Het programma zal daar plaats vinden zodat we ongestoord kunnen luisteren. Kom tijdig want VOL = VOL…!

De muziek op de avond wordt verzorgd door A Tribute to Nirvana. Tijdens het Luistercafé speelt deze band voornamelijk nummers van het legendarische MTV Unplugged optreden dat Nirvana in 1993 deed in New York. Het gaat dus om een grotendeels akoestische set. Een gesprek is er met Marcel Haug. Hij stond vooraan bij het optreden van Nirvana op het festival Ein Abend in Wienop 9 januari 1991.

Nirvana brak eind 1991 wereldwijd door met het nummer Smells Like Teen Spirit van het tweede album Nevermind. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als ‘stem van een generatie’, terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager van grunge-muziek. In 1994 maakte Cobain op 27-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 6 april. Centraal staat dan Willem Wilmink

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >