Plaatsingsdatum: donderdag, 20 februari 2020


Luistercafé over de jonge Elvis Presley

Op vrijdag 6 maart staat tijdens het Luistercafé Noordkade de jonge Elvis Presley centraal. Het Luistercafé begint om 20.30 uur in De Apotheek op de Noordkade en de entree is gratis.

 Elvis Presley is zonder twijfel een van de belangrijkste pop-iconen van de twintigste eeuw. In 1954 nam Elvis zijn eerste liedjes op in de befaamde Sun Studio in Memphis. Een jaar later stapte hij over naar de grotere platenmaatschappij RCA waarna het succes pas echt begon. In het Luistercafé staan de Sun-periode en de eerste jaren van RCA centraal.

De muziek op de avond wordt verzorgd door Maarten Teekens uit Dordrecht. Hij speelt de vroege hits van Elvis akoestisch. Het gaat om liedjes als Heartbreak Hotel, Hound Dog, Love me Tender en Return to Sender. Een gesprek is er met Michel van Erp. Hij is voorzitter van de Nederlandse fanclub ElvisMatters, die officieel erkend is door de erven van Elvis Presley.

De volgende editie is op vrijdag 10 april. Dan staat John Mayer centraal. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >