Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Luistercafé over Lou Reed

Op vrijdag 7 december is er in De Apotheek op de Noordkade een nieuwe editie van het Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat zanger en gitarist Lou Reed.

Lou Reed was in de jaren zestig zanger en gitarist van het legendarische The Velvet Underground, waarvan kunstenaar Andy Warhol de manager was. Nadat die band wegens gebrek aan succes uit elkaar viel, begon hij begin jaren zeventig aan een lange solocarrière. Bekende nummers van zijn hand zijn onder meer Walk on the Wild Side en Perfect Day.

De muziek op de avond wordt verzorgd door The Blue Mask. Deze band, vernoemd naar een album van Lou Reed uit 1982, speelt nummers van The Velvet Underground en Lou Reed.  Een gesprek is er met Peter Bruyn. Hij schrijft onder meer voor popmagazine Lust For Life en bracht vorig jaar het boek ‘De plaat die rock volwassen maakte’ over de plaat The Velvet Underground & Nico uit 1967 die wordt gezien als een mijlpaal in de popmuziek.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 4 januari. Centraal staat dan Edith Piaf. Het Luistercafé Noordkade is een initiatief van de Bibliotheken Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >