Plaatsingsdatum: vrijdag, 16 augustus 2019


Luistercafé over Ray Charles

In zaal De Apotheek op CHV Noordkade in Veghel start vrijdag 6 september weer een nieuw seizoen van Luistercafé Noordkade. In deze eerste editie staat jazz en soul uit New Orleans centraal met speciale aandacht voor Ray Charles. Het Luistercafé is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

De blinde toetsenist Ray Charles (1930-2004) wordt gezien als een van de pioniers van de soulmuziek. Zijn stijl kenmerkt zich door het combineren van soul, jazz, blues en popmuziek. Hits scoorde hij met nummers als Georgia on My Mind en Hit the Road Jack. Hij was vaak in New Orleans te vinden, waar ook legendes als Fats Domino, Dr. John en Jelly Roll Morton actief waren. Ook van deze artiesten is tijdens het Luistercafé muziek te horen.

New Orleans
De muziek op de avond wordt verzorgd door Roel Spanjers. Als studiomuzikant werkt hij veel met Amerikaanse blues- en soulartiesten. Met zijn eigen bands The Sunset Travellers en Birdcatcher bracht hij uit albums uit met eigen werk. Spanjers is daarnaast ook historicus. Tijdens het Luistercafé geeft hij een college over de muzikale en culturele betekenis van muziekstad New Orleans. 

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 4 oktober. Centraal staat dan Johnny Cash.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >