Plaatsingsdatum: vrijdag, 28 september 2018


Luistercafé over Thé Lau

Vrijdag 5 oktober is er een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade, deze keer over zanger, componist, muzikant en schrijver Thé Lau, bekend van The Scene. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

De muziek op de avond wordt verzorgd door Henri Groenewold. Hij speelt akoestische versies van de liedjes van Thé Lau. Speciale gast is Emilie Blom van Assendelft. Zij speelde bijna dertig als bassist bij The Scene. Met haar is een gesprek over het leven en werk van Thé Lau.

Thé Lau overleed in 2015 op 62-jarige leeftijd. Hij was toen al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Met The Scene scoorde hij hits als Iedereen is van de wereld, Blauw en Rigoreus. Behalve zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk en Juliette. Ook was hij lid van Neerlands Hoop Express (Bram Vermeulen-

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur in zaal De Apotheek. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 2 november. Centraal staat dan bluesman Robert Johnson.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >